Samospráva

Budúcim starostom Nového Mesta chce byť aktivista Matúš Čupka

Spoluzakladateľ Zelenej hliadky Matúš Čupka ohlásil kandidatúru na post starostu bratislavského Nového Mesta.

Ilustračný obrázok k článku Budúcim starostom Nového Mesta chce byť aktivista Matúš Čupka
Zdroj: Matúš Čupka Facebook

Bezpečnosť, poriadok, vzdelávanie a doprava. To sú priority bratislavského občianskeho aktivistu a spoluzakladateľa Zelenej hliadky Matúša Čupku, ktorý v utorok (23. mája) ohlásil kandidatúru na post starostu bratislavského Nového Mesta v budúcoročných komunálnych voľbách. O dôveru občanov sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát.

Čas na zmenu

„Po rokoch strávených dobrovoľníctvom v prospech komunity a organizovaním konkrétnych aktivít v prospech občanov mestskej časti by som chcel urobiť ďalší krok na ceste k realizácii mojej vízie moderného mesta a férovej samosprávy pracujúcej pre občana, pre lepšie služby a vyššiu kvalitu života,“ zdôvodnil Čupka svoje rozhodnutie.

Počas svojho doterajšieho pôsobenia ako komunálneho aktivistu, keď sa venoval čistote a čiernym skládkam, zeleni či doprave v meste, ale aj parkovaniu a participatívnemu rozpočtu v mestskej časti, sa podľa vlastných slov stretával aj s odvrátenou tvárou bratislavskej komunálnej politiky, a preto prišiel čas na zmenu a posun novomestskej miestnej samosprávy vpred. Spolupracovať chce s iniciatívou Plán B, ktorá združuje vyše 50 odborníkov a odborníčok na komunálnu politiku a rozvoj.

Matúš Čupka je prvým oficiálnym kandidátom, ktorý sa bude uchádzať o funkciu starostu mestskej časti Nové Mesto v komunálnych voľbách v roku 2018. Kľúčové témy a volebný program kandidáta sú zverejnené na webovej stránke www.cupka2018.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM