Maros Palesch Rôzne

Budú zmodernizované čističky?

BVS plánuje modernizovať čističku vo Vrakuni a Petržalke za 42 miliónov eur.

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS), a.s., plánuje vyhlásiť verejnú súťaž na stavebné práce súvisiace s modernizáciou a intenzifikáciou biologického stupňa čistenia odpadových vôd na ústrednej čistiarni odpadových vôd (ČOV) vo Vrakuni a ČOV v Petržalke, v predpokladanej hodnote 42 miliónov eur bez DPH. Vyplýva to z Vestníka verejného obstarávania.

Stavebné práce sa majú zrealizovať počas 24 mesiacov od uzatvorenia zmluvy s dodávateľom. Projekt sa bude spolufinancovať z Kohézneho fondu, z operačného programu životného prostredia.

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s., Bratislava je výrobcom a dodávateľom pitnej vody a prevádzkovateľom vodovodov a kanalizácií v Bratislavskom kraji, v časti Trnavského kraja (okresy Skalica, Senica) a v časti Trenčianskeho kraja (okres Myjava). Jej hlavnými činnosťami sú zásobovanie obyvateľstva, priemyslu, poľnohospodárstva a ďalších spotrebiteľov pitnou vodou, odvádzanie odpadových vôd verejnou kanalizáciou a ich čistenie. BVS okrem toho spravuje a udržiava verejné vodohospodárske zariadenia a zabezpečuje vodohospodársky a technický rozvoj a investičnú výstavbu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM