Aktualizované Tomáš Stupavský Krimi

Budovy spoločnosti Váhostav-SK v Bratislave aj Žiline prehľadali policajti

V budovách spoločnosti Váhostav-SK sa dnes uskutočnila policajná razia. Hovorca stavebnej firmy Tomáš Halán pre TASR potvrdil, že sa uskutočnila v sídle spoločnosti v Bratislave aj priestoroch firmy v Žiline. Polícia si podľa neho prišla prevziať písomné dokumenty, ktoré jej firma aj poskytla.

Ilustračný obrázok k článku Budovy spoločnosti Váhostav-SK v Bratislave aj Žiline prehľadali policajti
Zdroj: TASR

Zatiaľ nikto z Váhostavu-SK nebol predvolaný. „Išlo o účtovné, ekonomické a zmluvné dokumenty z minulých rokov. Ako už spoločnosť informovala pred začatím trestného stíhania, firma spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a poskytne im všetky informácie, ktoré požadujú,“ doplnil Halán s tým, že chod spoločnosti táto udalosť neovplyvnila a jej zamestnanci ďalej riadne pracujú.

„V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra vykonáva prehliadky nebytových priestorov spoločnosti v Žiline a Bratislave… Úkony polície sú vykonávané tak, aby boli zaistené relevantné dôkazy a nenarušila sa prebiehajúca reštrukturalizácia spoločnosti,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Strana Sloboda a Solidarita sa obáva, že k zásahu polície prišlo neskoro a verí, že nejde len o marketingový ťah. „Keď vezmeme do úvahy medializované priateľstvo premiéra Roberta Fica a Juraja Širokého, je ťažké si predstaviť, že v sídlach sa na túto raziu nepripravili. Tento náznak aktivity vnímame ako výsledok sústredeného tlaku opozície a verejnosti, aby na Slovensku prestali vládnuť oligarchovia a vystriedal ich právny štát a spravodlivosť,“ napísali liberáli vo svojom stanovisku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM