Maros Palesch Rôzne

Budaj vyzval Ďurkovského k odchodu z NR SR

Bývalý bratislavský primátor Andrej Ďurkovský sa po rokovaní Predsedníctva KDH 24. januára rozhodol vystúpiť zo strany, aby jej neškodila medializácia káuz spájaných s jeho osobou.

Medializované bolo búranie Parku kultúry a oddychu (PKO), predaj pozemkov pod PKO a údajná skrytá privatizácia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s., kde je mesto väčšinový akcionár.

„KDH poslalo Ďurkovského preč zo strany, ale všetkých nás uisťuje, že môže byť náš zástupca v najvyššom zákonodarnom zbore. Ak nemôže byť ani členom KDH, radovým členom, ktorých sú tisíce, prečo by mal byť dôveryhodný ako zástupca. Čo ak môže byť vydierateľný faktami, ktoré sa môžu objavovať okolo vyšetrovania orgánmi vyšetrujúcimi alebo stranami, ktoré by mohli ovplyvniť výsledok,“ pokračoval Budaj. V súčasnosti považuje Ďurkovského za zraniteľného poslanca a nedôveruje jeho hlasovaniu.

Polícia informovala, že 27. januára začala trestné stíhanie v kauze búrania PKO. Úrad boja proti korupcii začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM