Maros Palesch Rôzne

BSK dozrie na priority bez ohľadu na stranícke tričká

"Každý novozvolený primátor mesta a starosta obce v Bratislavskom samosprávnom kraji sa môže o župu oprieť, tak ako doteraz." tvrdí po voľbách predseda kraja Pavol Frešo.

Župan už hovoril so všetkými novozvolenými primátormi miest v bratislavskej župe, pribudla tretina nových starostov. Frešo pevne verí, že budú pracovať ako na župe a v záujme všetkých ľudí v rámci svojho volebného obvodu. Kontakt na župana má každý priamo zvolený zástupca.

„Témy, ktoré sa otvárali posledné týždne považujeme za záväzné. Dozrieme na to, aby osemročné gymnáziá neboli zrušené, budeme pracovať na nultom obchvate a za rovnako dôležitý považujem záväzok výstavby reprezentačného futbalového štadiónu v Petržalke. Vyvinieme rovnaké úsilie bez ohľadu na to, kto má aké tričko,“ uviedol Frešo.

Frešo je spokojný aj s účasťou na voľbách v Bratislavskom kraji. Potvrdilo sa podľa neho, že trend prepadávania účasti volieb sa zastavil. Oproti minulým voľbám bol v týchto voľbách mierny nárast účasti, a tým podľa neho môže stúpať dôveryhodnosť ľudí, ktorí boli zvolení.

„Pokiaľ si pozriete tie výsledky, tak zistíte, že tam, kde urobili pravú stredopravú koalíciu, tam, kde urobili zrozumiteľný program a tam, kde išli medzi ľudí, nebol problém čo sa týka volieb,“ zhodnotil Frešo výsledky volieb. Zároveň doplnil, že pokiaľ sa robí takáto práca a robí sa dlhodobo, sú to hodnoty vysoko nadstranícke, či pravé alebo ľavé. „A tam jednoducho úspechy sú,“ uzavrel župan.

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM