Maros Palesch Krimi

Brutálna dvojnásobná vražda je už na súde

BRATISLAVA - VINOSADY. Brutálnou minuloročnou marcovou vraždou dvoch dôchodcov, ktorá sa odohrala vo Vinosadoch a z ktorej sú obvinení dvaja mladíci, sa bude zaoberať súd. Okresný súd Bratislava I vytýčil termín verejného zasadnutia na stredu 31. aug

Márius M. a Lukáš T. sú obvinení z vraždy spolupáchateľstvom čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom. Jeden mal vtedy 19 a druhý 17 rokov.

Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Františka Peczára, títo dvaja muži – Lukáš T. a Márius M. – 27. marca 2010 v dopolud­ňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici v obci Vinosady. Následne usmrtili poškodeného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení.

Vo vnútri rodinného domu sa nachádzala aj poškodená 80-ročná žena, ktorú sa dvaja obvinení mladíci taktiež pokúsili usmrtiť, informoval hovorca. Obvinení tejto žene spôsobili päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do oblasti hrude. Za tento brutálny skutok podľa vtedajšieho vyjadrenia Peczára hrozí 19-ročnému Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20–25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T., sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM