Nina Táborská Rôzne

Brigáda pre Bratislavčanov: Jeden z fenoménov Bratislavy môže dostať novú tvár aj vďaka vám

Bratislavské dobrovoľnícke centrum v spolupráci s hlavným mestom organizuje už tento v piatok veľkú brigádu pre každého, kto má chuť zapojiť sa a spraviť niečo dobré pre naše mesto. Budú sa čistiť priestory jedného z fenoménov Bratislavy. Vodná veža dostane to, čo si zaslúži.

Ilustračný obrázok k článku Brigáda pre Bratislavčanov: Jeden z fenoménov Bratislavy môže dostať novú tvár aj vďaka vám
Zdroj: TASR

Brigádu dobrovoľníkov zorganizovalo BDC – Bratislavské dobrovoľnícke centrum v spolupráci s hlavným mestom. V piatok sa bude upratovať, hrabať, zametať, budú sa odstraňovať zrezané vetvy stromov a kríkov, ale aj natierať plot. Okrem práce vás však čaká aj výklad o histórii Vodnej veže a projekte jej možnej rekonštrukcie i ďalšieho využívania, a tiež malý darček na záver.

„Vodná veža má krásnu a bohatú históriu a bola by skutočne škoda, aby táto pamiatka upadla do zabudnutia a schátrala,“ avizujú organizátori.

Veža sa nachádza na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu a takmer štyristo rokov plnila dôležitú strategicko-obrannú funkciu. Je tiež jednou z najstarších a najhodnotnejších stavebných národných pamiatok Bratislavy, ktorá je vo vlastníctve mesta. Vďaka radikálnym prestavbám však Vodná veža postupne upadala do zabudnutia. Aj takto sa dobrovoľníci snažia vrátiť ju do povedomia ľudí.

Každému dobrovoľníkovi bude v piatok k dispozícii občerstvenie (voda) a materiál na úpravu (metly, hrable, nátery, štetce, vrecia na odpad, pracovné rukavice..). Ak sa však chcete brigády zúčastniť, je potrebné aby ste sa vopred registrovali.

Začiatok brigády je naplánovaný na 13:00 s predpokladaným koncom o 17:00.

Prečítajte si tiež: Jedinečný projekt, výnimočná odmena: Ako dobrovoľník v Bratislave môžete požiadať o špeciálnu kartu. Čo všetko získate?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM