Michaela Katonová Rôzne

Bratislavu potrápi silný vietor, bude aj snežiť? Pozrite si najkrajšie zasnežené zábery hlavného mesta

Na územie Slovenska prenikne v najbližších dňoch arktický vzduch. Podľa meteorológa zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Pavla Beránka sa ochladenie naplno prejaví cez víkend a predtým bude snežiť na viacerých miestach.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavu potrápi silný vietor, bude aj snežiť? Pozrite si najkrajšie zasnežené zábery hlavného mesta
Zdroj: TASR

Bratislavu čaká podľa predpovedí už v piatok dážď so snehom a neskôr sneženie. Tvoriť sa bude aj poľadovica, čo môže spôsobiť značné ťažkosti najmä vodičom. Pozor by si v najbližších dňoch mali dávať aj chodci.

Denná teplota sa bude postupne znižovať. Denná teplota sa zníži v priemere o 6 stupňov, na –2 stupne Celzia. Očakávaná nočná teplota má byť od –13 až do –20 stupňov Celzia. Ďalšia dávka mrazov nás však čaká aj po víkende.

„Najsilnejšie mrazy očakávame na začiatku budúceho týždňa, v dolinách a kotlinách bude nad ránom ojedinele okolo –25 stupňov Celzia,“ priblížil Beránek. Ako podotkol, vpády arktického vzduchu na územie Slovenska v zimnom období nie sú ojedinelým javom.

Počas týchto dní sa podľa SHMÚ na horách nad pásmom lesa očakáva výskyt vetra, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 25 – 32 m/s (90 až 115 km/h). „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ konštatuje SHMÚ na internetovej stránke.

Zdroj: TASR / SHMÚ / Dnes24

Prečítajte si tiež: Pozrite si zimné radovánky Bratislavčanov na unikátnych retro záberoch

Zasnežená Bratislava
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM