Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislavský Volkswagen má v pláne vybudovať novú zvarovňu za 500 miliónov eur

Volkswagen Slovakia, a. s., (VW SK) plánuje asanáciu logistickej časti existujúcej zvarovne a vybudovanie novej a modernejšej zvarovne. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský Volkswagen má v pláne vybudovať novú zvarovňu za 500 miliónov eur
Zdroj: TASR

Predpokladané investičné náklady dosiahnu približne 500 miliónov eur. „Celkové náklady na realizáciu navrhovaného zámeru vzhľadom na pohyblivosť cien stavebných prác a technologických zariadení v závislosti od vybraných dodávateľov budú stanovené neskôr,“ spresnila firma ďalej v zámere.

Kapacita novovybudovanej zvarovne bude predstavovať 450 kusov automobilov typu SUV za deň. Navrhovaná činnosť sa bude nachádzať na pozemkoch investora v juhovýchodnej časti areálu VW SK. Začiatok výstavby sa predpokladá v apríli tohto roku, ukončenie výstavby v decembri 2016. Skúšobná prevádzka zvarovne by sa mala začať v 2. štvrťroku 2017.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom a zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí.

V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine produkuje komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM