Rôzne

Bratislavský útulok prijal vlani približne 2000 zvierat, mnohým našli nový domov

Sloboda zvierat má okrem svojho centra v Bratislave aj 27 regionálnych útulkov. V tom bratislavskom na Poliankach žije bežne vyše 200 zvierat, zväčša psov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský útulok prijal vlani približne 2000 zvierat, mnohým našli nový domov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský útulok Slobody zvierat (SZ) prijal vlani 2 175 psov a mačiek. Nešlo iba o opustené zvieratá. Časť z nich sa podarilo vrátiť pôvodným majiteľom, pretože boli začipované, informovala predsedníčka SZ Pavla Dugovičová.

Linka proti krutosti

Nechcených a týraných psov i mačiek bolo z celkového počtu 1 396. „Našli sme im nové domovy na Slovensku alebo v zahraničí,“ povedala Dugovičová. Na takzvanú „Linku proti krutosti“ prišlo minulý rok takmer tisíc podnetov. Približne 600 z nich sa inšpektorom zo Slobody zvierat podarilo vyriešiť. „Podporovali sme i naše regionálne útulky, aby sa pomoc dostala zvieratám vo všetkých kútoch Slovenska,“ uviedla Dugovičová.

Na operácie či liečbu chorých a zranených i týraných psov a mačiek dala Sloboda zvierat približne 108-tisíc eur. Dugovičová pripomenula, že občianske združenie, ktorému šéfuje, to dokázalo vďaka pomoci, podpore a príspevkov od ľudí.

Sloboda zvierat má okrem svojho centra v Bratislave aj 27 regionálnych útulkov. V tom bratislavskom na Poliankach žije bežne vyše 200 zvierat, zväčša psov. V regiónoch ide o ďalšie stovky.

Dobrovoľníci

Občianske združenie má stovky dobrovoľníkov, ide o jednotlivcov aj skupiny. Sú medzi nimi deti, dôchodcovia aj dobre platení ľudia z úspešných firiem. Mnohí sa tiež zapájajú do kampaní, organizujú finančné zbierky, infostánky i protesty za cirkusy bez zvierat či za šatníky bez kožuchov.

Dobrovoľník SZ nemusí spĺňať žiadne špeciálne kritériá. Záujemca môže napísať na mail: dobrovolnici.sz@gmail.com.

Psíkovia v útulkoch
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM