Správy

Bratislavský samosprávny kraj odovzdal kľúče od 10 učiteľských bytov

Bratislavská župa odovzdala kľúče od desiatich ubytovacích jednotiek pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom škôl v regióne.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský samosprávny kraj odovzdal kľúče od 10 učiteľských bytov
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Dvojizbové „učiteľské byty“ odovzdal novým nájomníkom predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Kritéria pridelenia

„Bratislavská župa odovzdala ďalších desať učiteľských bytov, tak ako sme sľúbili. Všetkých záujemcov sme rozdelili do viacerých kategórií podľa počtu bodov, ktoré dosiahli. Snažili sme sa v tom bodovaní uprednostniť rodiny s deťmi, učiteľské páry a, samozrejme, sme sa snažili bonifikovať aj tých, ktorých zriaďovateľmi škôl je BSK," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

"Na druhej strane sme mali veľa hlasov, ktoré hovorili, aby sme dali šancu aj ostatným a to sa udialo. Prerozdelili sme byty do troch kategórií. Tí, ktorí získali nad 100 bodov, to sú vlastne tí, ktorí sú naozaj páry s deťmi alebo sú obidvaja učitelia. Presne takýchto 6 prihlášok sme mali a rozdali sme 6 bytov,“ dodal Frešo s tým, že zvyšné 4 byty získali svojich nových obyvateľov po žrebovaní.

Motivácia pre učiteľov

Rekonštrukciou ubytovacích buniek na 1. poschodí školského internátu na Saratovskej 26 v Bratislave na ubytovacie zariadenia vznikla nová desiatka dvojizbových bytových jednotiek. Tie majú vlastnú kuchynku, kúpeľňu, balkón a celkovú plochu 49 metrov štvorcových.

„Verím, že týmto krokom sa podarí stabilizovať stav na našich školách. Naozaj chceme získať čo najviac mladých učiteľov. Mnohí odchádzajú kvôli frustrácií z platových podmienok, motivácia býva veľmi nízka, takže aspoň takýmto spôsobom ich chceme motivovať, aby na našich školách zostali,“ doplnil riaditeľ Odboru školstva, mládeže a športu Roman Csabay.

BSK odovzdal 10 učiteľských bytov
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM