Michaela Katonová Rôzne

Bratislavský región sa predstaví v Prahe. Turistom máme čo ponúknuť

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude počas 18. - 21. februára 2016 prezentovať bohatú turistickú ponuku bratislavského regiónu na jednej z najvýznamnejších udalostí svojho druhu v odvetví cestovného ruchu v strednej Európe - veľtrhu Holiday World Praha.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský región sa predstaví v Prahe. Turistom máme čo ponúknuť
Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný 25. ročník veľtrhu Holiday World Praha je miestom prezentovania ponuky cestovných kancelárií, národných turistických centrál, ako aj miestom na spoznávanie nových trendov a možností trávenia voľného času. Na veľtrhu sa počas štyroch dní predstaví vyše sedemsto vystavovateľov zo 40 krajín z celého sveta. Predpokladaná tohtoročná účasť je okolo 30-tisíc návštevníkov.

Bratislavský región má čo ponúknuť

„Historické centrum Bratislavy, malokarpatské vína, podunajské vodné plochy alebo hubársky raj Záhoria ponúkajú všetko čo si návštevník môže priať. Veľmi nás teší záujem českých turistov o náš región. Dôkazom toho je aj takmer 20 percentný nárast českých návštevníkov v 1. štvrťroku 2015 v porovnaní s rokom predchádzajúcim. Verím, že aj vďaka činnosti krajskej organizácie bude návštevnosť naďalej rásť“ poznamenal výkonný riaditeľ krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Slovensko je pre českých turistov, hneď po Chorvátsku, druhou najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou. V mysliach Čechov v sebe Slovensko spája krásnu prírodu s pocitom blízkosti.

Bratislavský región ponúka českým turistom množstvo možností pre kultúrne, športové ale aj relaxačné trávenie času. O tom, že Česi obľubujú destináciu bratislavského regiónu svedčí aj fakt, že v roku 2015 patrilo Čechom prvé miesto v počte návštevníkov v ubytovacích zariadeniach spomedzi všetkých zahraničných krajín.

Hlavné mesto, Podunajsko aj Záhorie

Obľúbenou destináciou pre Čechov v bratislavskom regióne je Podunajsko ukrývajúce krásne čisté vodné plochy s možnosťou kempovania, ale aj hlavné mesto Bratislava, kde majú možnosť zažiť ruch mesta ale aj čaro priľahlých mestských lesov, ktoré sú obľúbenou turistickou a cykloturistickou destináciou.

Netreba zabudnúť ani na Malokarpatsko s vinicami, dobrým vínom, výbornou gastronómiou a Záhorie so svojimi borovicovými lesmi, hubárskymi oblasťami, historickými či sakrálnymi pamiatkami, kam každoročne zavíta množstvo pútnikov.

To všetko a ešte mnoho ďalšieho tvorí pestrú ponuku Bratislavského regiónu, ktorý sa predstaví na expozícií Slovenskej agentúry pre cestovný ruch v pravom krídle Priemyselného paláca na stánku s číslom 201.

Prečítajte si tiež: Bratislava Region Tourism má za sebou úspešný rok. Pozrite sa, ktoré projekty boli najlepšie

Zdroj foto: Bratislava Region Tourism

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM