Rôzne

Bratislavský pivný Októberfest vás tento rok privíta na nábreží

Akcia bude v termíne mníchovského Októberfestu a s pestrým kultúrnym programom i Župnou zabíjačkou.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský pivný Októberfest vás tento rok privíta na nábreží
Zdroj: TASR

Novú tradíciu v podobe Bratislavského Októberfestu pripravujú viaceré organizácie v hlavnom meste SR. Uskutoční sa 7. a 8. októbra na Tyršovom nábreží.

Priestor pre malé pivovary

„Naša župa sa snaží podporovať cestovný ruch rôznymi podujatiami. Pivo kedysi patrilo medzi mestské výsady a jeho konzumácia je voľnočasová činnosť. Týmto podujatím chceme prezentovať produkty malých pivovarov, ktoré v kraji pribúdajú, ale máme viac dôvodov na podporu pripravovaného Októberfestu,“ uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Aj výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism (BRT) Lukáš Dobrocký konštatoval nárast malých pivovarov a snahu priniesť pre verejnosť novú aktivitu.

„Dnes je medzinárodný deň piva, preto o nej informujeme. Pivné podujatia môžu prispieť k rozvoju cestovného ruchu. Podobne ako existuje Malokarpatská vínna cesta uvažujeme aj o pivných cestách spojených s gastronómiou a kultúrou,“ prezradil dlhodobé zámery Dobrocký a novú snahu potvrdil podpisom memoranda o spolupráci s Bratislavským okrášľovacím spolkom (BOS), ktorý má skúsenosť s pivným podujatím.

Z hradieb na nábrežie

„Na bratislavských hradbách sme už pokusne pripravili Októberfest a bez väčšej propagácie tam prišli tisíce ľudí. Teraz sme sa rozhodli pre nové a vhodnejšie prostredie na nábreží Dunaja. Bude v termíne mníchovského Októberfestu a s pestrým kultúrnym programom i Župnou zabíjačkou,“ povedal výkonný riaditeľ BOS Maroš Mačuha.

Zároveň dodal, že už majú prisľúbenú účasť punkových a iných hudobných skupín, indie dídžejov a ďalších účinkujúcich z alternatívnej hudobnej scény. Súčasťou kultúrneho programu bude aj atraktívna Biela noc s rôznymi svetelnými atrakciami a alumináciami.

Predsedníčka komisie pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu pri bratislavskom mestskom zastupiteľstve a členka predstavenstva BTB Soňa Svoreňová pripomenula, že novým podujatím chcú osloviť najmä mladých ľudí.

Čítajte aj: Skočte si na jedno chladené. Pivo má dnes sviatok, tak ho s mierou zapite

pivo
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM