Správy Samospráva

Bratislavský mestský poslanec za Petržalku Oliver Kríž odovzdal dnes na bra

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský mestský poslanec za Petržalku Oliver Kríž odovzdal dnes na
bra
2
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský mestský poslanec za Petržalku Oliver Kríž odovzdal dnes na bratislavskom magistráte petíciu s takmer 3 300 podpismi za obnovenie pôvodnej trasy linky číslo 95 na Šafárikovo námestie.

Trasa sa skrátila po Muchovo námestie

Trasa autobusu číslo 95 bola totiž po otvorení Starého mosta a novej električkovej trate do Petržalky skrátená v druhej polovici júla po Muchovo námestie.

Kópie petície zároveň Oliver Kríž odovzdal v podateľni Dopravného podniku Bratislava (DPB).

„Zbieranie podpisov sme skončili začiatkom novembra. Doteraz sme rátali a kontrolovali podpisy, a tiež sme museli počkať na hárky z centier seniorov a na podpisy, ktoré prišli poštou. Dnes už poznáme presný počet podpisov – 3295,“ uviedol dnes poslanec Kríž s tým, že preberanie petície v podateľni magistrátu sprevádzali prísne kontroly.

„Najprv sme s pani z oddelenia sťažností a petícií skontrolovali každý hárok, ktorý som musel podpísať. Následne ich pred prevzatím skontroloval aj pracovník podateľne,“ priblížil Kríž. Opatrenia nariadilo vedenia mesta po tom, ako bratislavský magistrát v lete zistil, že mu chýba 3039 z 8018 o­dovzdaných petičných hárkov z petície proti hazardu. Odovzdanie kópií petičných hárkov v dopravnom podniku prebehlo podľa neho rýchlejšie a pokojnejšie.

Keďže sa pod petíciu za obnovenie pôvodnej autobusovej linky podpísal dostatočný počet obyvateľov, zaoberať by sa ňou malo aj mestské zastupiteľstvo. „Po doručení petície sa ňou bude mesto zaoberať štandardným spôsobom. Ak splní potrebné náležitosti, bude o nej rozhodovať mestské zastupiteľstvo,“ povedala ešte v októbri hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Poslanecká priorita

„Hromadnú dopravu v hlavnom meste financujú z mestského rozpočtu a mesto Bratislava je stopercentným akcionárom dopravného podniku. Preto budem znovupredĺženie navrhovať ako svoju poslaneckú prioritu do rozpočtu mesta na rok 2017,“ skonštatoval Kríž.

Plánuje sa s listom obrátiť aj na ostatných mestských poslancov za Petržalku, aby jeho snahu podporili. Je totiž presvedčený, že úlohou poslancov zvolených do mestského zastupiteľstva je zastupovať záujmy voličov zo svojej mestskej časti a mesto by odkaz troch tisícok z nich nemalo nechať bez adekvátnej odozvy.

„Skrátenie trasy tejto vyťaženej petržalskej linky po spustení električkovej dopravy síce zrejme bolo logickým krokom plánovačov v dopravnom podniku, ľuďom však skomplikovalo život, predĺžilo cestu do mesta a zvýšilo aj náklady na ňu,“ podotkol Kríž.

Petíciou sa poslanec spolu s občanmi obracia na hlavné mesto, ako aj DPB, aby požadovanú zmenu zabezpečili a to do doby, kým bude dokončená električková trať až po Janíkov dvor. Poukazuje pritom, že novému grafikonu linky nepredchádzala dostatočná diskusia s občanmi a cestujúcej verejnosti priniesol len množstvo finančných, praktických a logistických komplikácií.

Ilustračné foto

Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM