Správy

Bratislavský magistrát sa podľa starostov zmieta v chaose

Podľa starostov bratislavských mestských častí pretrváva na magistráte chaos a neprofesionalita. Primátor Ivo Nesrovnal nesúhlasí.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský magistrát sa podľa starostov zmieta v chaose
Zdroj: TASR

Starostovia bratislavských mestských častí opäť upozorňujú, že spolupráca a výkon magistrátu hlavného mesta sa ani po polroku, kedy na to upozornili, nezlepšili.

„Problémy sa kopia, naďalej pretrváva neochota, neprofesionalita, nekoncepčnosť a chaos. Chýbajú činy a výsledky a pridáva sa lacný populizmus,“ informovalo Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal nesúhlasí, podľa neho združenie volí namiesto vecných návrhov pravidelne rétoriku obvinení.

Čo sa im nepáči

Starostovia tvrdia, že k alarmujúcemu nedodržiavaniu lehôt, úradným prieťahom, rozbitým cestám, neporiadku či problémom s osvetlením sa pridávajú aj populistické prezentácie prípravy novely zákona o Bratislave. Taktiež je tu podľa nich netransparentné obstarávanie verejného osvetlenia, stále nedoriešená parkovacia politika a chaotické postupy vo výstavbe náhradných nájomných bytov.

„Mestu chýbajú odborníci, nestíha reagovať na podnety miestnych samospráv, koná bez diskusie so starostami, odborníkmi a obyvateľmi mestských častí. Rozhodnutia, ktoré posledné dni vyhrocujú situáciu v meste medzi Bratislavčanmi a vedením mesta, sú dôsledkom nekoncepčného, neodborného a ignorantského prístupu,“ povedal predseda regionálneho združenia a starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Vyzývajú na zmeny

Takáto situácia je pre naplnenie rozbehnutých projektov a pre ďalší rozvoj Bratislavy podľa starostov neúnosná. Primátora Nesrovnala a riaditeľa bratislavského magistrátu Martina Marušku preto opäť vyzývajú, aby urobili zmeny, ktoré budú viesť k zvýšeniu odbornosti, profesionality a efektivity výkonu magistrátu a začali konštruktívne i s rešpektom komunikovať s miestnymi samosprávami.

„Bratislavu posunú dopredu reálne riešenia, rokovanie, konkrétne návrhy, nie vzájomné obviňovanie,“ argumentuje Nesrovnal. Ako tvrdí, hľadá reálne riešenia mnohých problémov, ktoré dlhodobo trápia hlavné mesto a jeho obyvateľov. Súčasťou toho sú podľa magistrátu aj nejasné a pre daňového poplatníka nezrozumiteľne nastavené vzťahy hlavného mesta a mestských častí, ktoré nepodporujú efektívnosť a ďalší rozvoj celého mesta. Primátor deklaruje, že je pripravený hľadať riešenia týchto problémov aj v spolupráci so starostami mestských častí.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM