Nina Táborská Samospráva

Bratislavský kraj zriadi Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť stavebníctva

Na strednej odbornej škole na Ivánskej ceste v Bratislave vznikne od prvého januára 2015 Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť stavebníctva. Cieľom centra bude rozvíjať zručnosti žiakov tak, aby boli lepšie pripravení uplatniť sa na trhu práce v oblasti stavebníctva.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj zriadi Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť stavebníctva
Zdroj: TASR

Zámer schválili poslanci Bratislavského samosprávneho kraja na svojom dnešnom rokovaní.

Impulz zriadiť takéto centrum vyšiel od Republikovej únie zamestnávateľov na základe podnetu Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska.

Centrum bude mať za úlohu tiež pomáhať pri inovácii metodiky vzdelávania a napomáhať rozvoju spolupráce medzi školou a zamestnávateľským prostredím. Hlavným cieľom centra odborného vzdelávania a prípravy je rozvíjanie ľudských zdrojov v Bratislavskom samosprávnom kraji formou celoživotného vzdelávania.

SOŠ na Ivánskej ceste ako centrum odborného vzdelávania a prípravy bude partnerom pre všetky školy s obdobným zameraním v regióne. V súčasnosti poskytuje SOŠ vzdelanie v študijných odboroch zameraných na na stavebníctvo, strojárstvo, elektrotechniku a ekonomiku.

V rámci BSK už v súčasnosti pôsobia centrá odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií, oblasť poľnohospodárstva rozvoja vidieka a oblasť potravinárstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM