Maros Palesch Rôzne

Bratislavský kraj prvou samosprávou v mobile

S testovacou verziou aplikácie pre Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa mohli oboznámiť predstavitelia miest a obcí na konferencii Datalan - Digitálne mesto.

„Ide o pilotný projekt MESTO V MOBILE a celkom nový produkt pre samosprávu v oblasti mobilnej komunikácie“, uviedol Ľuboš Petrík, riaditeľ divízie nových softvérových produktov v spoločnosti.

„MESTO V MOBILE predstavuje moderný a efektívny spôsob komunikácie s občanmi. Bratislavský samosprávny kraj je už teraz aktívny na sociálnych sieťach, ale aj z dôvodu rastu používateľov iPhonov je pre nás smartfónová aplikácia zaujímavá“, povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

MESTO V MOBILE bude obsahovať štyri funkcionality. „Základnou funkcionalitou je nástenka, pre občanov budú určite zaujímavé aj funkcionality anketa a podnety, a súčasťou aplikácie je aj interaktívna mapa s navigáciou,“ informoval Ján Račko, Head of Products Strategy and Development, DATALAN. a.s, zodpovedný aj za oblasť Mobile Computing, ktorého tím aplikáciu vyvinul. Obyvatelia Bratislavského samosprávneho kraja si aplikáciu otestujú ako prví.

Aplikáciu MESTO V MOBILE si bude môcť zakúpiť ktorékoľvek mesto, a pre obyvateľov bude následne voľne dostupná a stiahnuteľná na App Store. V súčasnosti je podporovanou platformou iOS (iPhone), neskôr sa počíta s vývojom aplikácie aj pre OS Android.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM