Správy

Bratislavský kraj prerába časť priestorov pedagogickej školy v Dúbravke na novú škôlku

V bratislavskej Dúbravke vznikne nová materská škola. Sídliť bude v budove Pedagogickej a sociálnej akadémii, v ktorej aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj prerába časť priestorov pedagogickej školy v Dúbravke na novú škôlku
9
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pokračuje v rekonštrukciách budov, ktoré má vo svojom vlastníctve. Aktuálne bežia rekonštrukčné práce na Pedagogickej a sociálnej akadémii na Bullovej ulici v Dúbravke. Po rekonštrukcii pribudne mestskej časti nová materská škola. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Je to škôlka, ktorá vzniká pri pedagogickej škole. Učia sa tu budúce učiteľky v materskej škole a taká dlhodobá túžba, ktorou sme boli inšpirovaní a ktorá pochádza zo zastupiteľstva Dúbravky bola, že keď robia žiaci prax, tak aby nemuseli chodiť po celej Bratislave, ale aby mali vlastnú škôlku, na ktorej môžu túto prax spoločne realizovať. Chvíľku nám trvalo, kým sa súťaže ukončili, ale rekonštrukcia už beží,” ozrejmil predseda BSK Pavol Frešo.

Prax priamo v škole

Rekonštrukčné práce vo vnútorných priestoroch Pedagogickej a sociálnej akadémie sa začali minulý mesiac. Po dokončení vznikne v priestoroch školy nová materská škola. Takéto pracovisko, nachádzajúce sa priamo na „pôde“ strednej školy, je pilotným projektom a inovatívnou koncepciou realizácie odbornej praxe študentov Pedagogickej a sociálnej akadémie, ktorá sa dlhodobo stretáva s nedostatkom a najmä nestálosťou odborných pracovísk, na ktorých môžu študenti školy vykonávať svoju školskú prax.

„Dúbravka sa rozvíja. Je tu výstavba, čiže čo bude o rok, o dva, uvidíme. Určite škôlka nebude prázdna. Myšlienka vznikla z tejto školy od pani riaditeľky a zamestnancov, ktorí prišli s tým nápadom za nami a dohodli sme sa na spolupráci a ďalej to pokračovalo so župou,“ vyjadril sa podpredseda BSK a starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Vzniknú štyri triedy

Obyvatelia západných častí Bratislavy tak dostanú novú materskú školu s kapacitou 82 detí, zaradenej do siete Ministerstva školstva a študenti školy, teda budúce učiteľky, budú mať zaistenú kvalitnú prax priamo v škole.

„Vzniknú tu štyri nové triedy pre 82 žiakov. Každá trieda bude mať ako samostatný vstup, tak aj samostatné sociálne zariadenia, samostatné kúrenie, samostatnú elektroinštaláciu. My sme teraz vo fáze ukončenia búracích prác a montujeme priečky,“ vyjadril sa zhotoviteľ stavby Emil Budz.

Predpokladaný termín ukončenia prác a odovzdania materskej školy je február 2018. Cena rekonštrukcie je vyčíslená na 358 190,88 eur s DPH.

V Dúbravke vzniká nová škôlka
9
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM