Alexandra Húsková Správy

Bratislavský kraj môže opäť potrápiť poľadovica a hmla

Počasie opäť potrápi chodcov, aj vodičov. SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa pred poľadovicou a hmlou. Počas doobedia meteorológovia varujú pred hmlou s dohľadnosťou miestami len okolo päťdesiat metrov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj môže opäť potrápiť poľadovica a hmla
Zdroj: Dnes24.sk

Hmla a poľadovica by nás mala sprevádzať celým dnešným dopoludním. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pred týmito vrtochmi počasia výstrahy s časovou platnosťou pre celé doobedie.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú meteorológovia na svojej internetovej stránke.

Poľadovica s dažďom nás privítala v celej Bratislave aj hneď začiatkom tohto týždňa. Nielen vyššie položené sídliská sa zmenili na klzisko, problémy mali v celom meste okrem chodcov aj vozidlá MHD. Pozrite si viac : OBRAZOM: Bratislava sa premenila na klzisko. Vodiči aj chodci sa sťažujú na neposypané chodníky a cesty

Meteorológovia varujú počas dnešného dňa aj pred hmlou, v priebehu doobedia sa očakáva výskyt hmiel s dohladnosťou od 50 do 200 metrov.

„Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia.

Prečítajte si aj: Chcete vedieť, kde sa pohybujú posýpacie vozidlá?

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM