Ľuba Lesná Samospráva

Bratislavský kraj dá dotáciu Malackám: Režim pohotovosti sa tam zatiaľ nemení

Pohotovosť v Nemocnici Malacky víta dnešné rozhodnutie zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) o schválení dotácie pre jej prevádzku. Oznámil tiež, že sa zatiaľ nemení čas pohotovosti, nastavený od 10. októbra, a to od 07.00 h do 22.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj dá dotáciu Malackám: Režim pohotovosti  sa tam zatiaľ nemení
Foto: Katarína Oravská

.
„Zdôrazňujeme, že nemocnica žiadala iba o dofinancovanie stratovej služby vo verejnom záujme a nikdy nežiadala o peniaze, ktoré by pre ňu znamenali zisk,“ uviedla na margo dotácie hovorkyňa nnemocnice Veronika Cvengrošová.

Pripomenula, že dotáciu musí ešte prerokovať zastupiteľstvo mesta Malacky, ktoré bolo žiadateľom o dotáciu a následne sa musia nastaviť zmluvné podmienky a pravidlá spolufinancovania pohotovosti v Malackách. „Do budúcnosti očakávame od BSK a ďalších kompetentných orgánov návrh systémového riešenia,“ uviedla Cvengrošová.

Poslanci BSK dnes rozhodli o schválení dotácie pre mesto Malacky na zachovanie pohotovosti v Malackách.

Výšku dotácie 580.879 eur stanovil audit. Za dotáciu však nehlasovali všetci poslanci.

Poslancom SaS Jane Cigánikovej, Vladimírovi Slobodovi a Igorovi Bendíkovi sa výška dotácie zdala neprimerane vysoká. Kritizovali aj fakt, že na dotácii sa nepodieľajú aj mestá a obce v spádovej oblasti malackej pohotovosti.

Poslanec Oliver Solga upozornil, že v tomto prípade môže ísť o precedens a kraj sa na budúci rok môže zaoberať podobnými žiadosťami o dotácie aj zo strany Senca a Pezinka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM