KAW Kultúra

Bratislavský hrad ožije rozmarnou zábavou. Baroková kratochvíľa poteší všetky zmysly

Preneste sa do minulosti v záhrade na hrade. Pri príležitosti okrúhleho výročia narodenia Márie Terézie vám "šľachta" predvedie letnú slávnosť spred tristo rokov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský hrad ožije rozmarnou zábavou. Baroková kratochvíľa poteší všetky zmysly
Zdroj: BOS

Nádherné účesy, nariasené šaty, bohato prestreté stoly, čaše vína a stredoveká hudba aj tanec – to všetko môžete zažiť už dnes v obnovenej barokovej záhrade na Bratislavskom hra­de.

Baroková kratochvíľa

Lákavé podujatie, ktoré predstaví barokovú kultúru uhorskej aristokracie spojenú s hudbou, tancom a degustáciou vína, je súčasťou konferencie Vitam et sanguinem, Mária Terézia a Uhorsko 1740 – 1780.

Do obdobia plného nádherných šiat, hodovania a bujarej zábavy vás prenesie spoločnosť Fringia, ktorá návštevníkom záhrady predvedie autentickú atmosféru plesov a bálov z prostredia stredoeurópskych šľachtických a panovníckych dvorov. Nebudú chýbať ukážky dobového tanca, rozprava o barokovom prestieraní aj hodovanie pri slávnostnej dobovej tabuli.

Odvážnejší sa môžu naučiť kroky barokových tancov na tanečnom workshope. Zručných návštevníkov podujatia zas určite poteší možnosť zúčastniť sa na workshope Iny Budovskej, na ktorom môžu preniknúť do tajov barokovej výšivky. Súčasťou akcie bude aj rozprava o tradičných odevoch baroka a rokoka.

Rozmarnú zábavu šľachy doplní hlasné čítanie z knihy Antona Hykischa Milujte kráľovnú. Zaujímavé príbehy zo spomínanej knihy vám sprostredkuje spisovateľka Petra Nagyová Džerengová.

štvrtok / baroková záhrada, Bratislavský hrad / od 16:00 do 19:00 hod.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM