Rôzne

Bratislavský bál opäť ukončí plesovú sezónu v hlavnom meste

Súčasťou prebiehajúcej plesovej sezóny bude opäť Bratislavský bál. Jeho 15. ročník sa uskutoční v sobotu 30. januára v priestoroch Reduty pod záštitou primátora hlavného mesta SR Iva Nesrovnala. Opäť sa bude odovzdávať aj ocenenie Bratislavská čučoriedka.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský bál opäť ukončí plesovú sezónu v hlavnom meste
Zdroj: TASR

„Už niekoľko rokov Bratislavský bál zachováva v programe viaceré prvky – hudbu a tanečné scény – ako poctu bálovým tradíciám, čím dosahuje obľúbenosť a vysokú úroveň. Úvodnú noblesu do sály tradične prinesú počas Tanca novicov, čo je uvedenie mladých dám a pánov do spoločnosti, páry frekventantov kurzov tanečnej školy. Tento bál opäť uzavrie plesovú sezónu v Bratislave,“ uviedla Daniela Martinčeková z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktoré je organizátorom podujatia.

Mestský bál je aj miestom, kde si pred zrakmi hostí tradične preberajú Cenu Júliusa Satinského – Bratislavskú čučoriedku osobnosti, ktoré sa nezmazateľne zapísali do histórie nielen hlavného mesta, ale aj Slovenska.

Minulý rok v kategórii Osobnosť získal toto prestížne ocenenie maliar, grafik, ilustrátor a sochár Miroslav Cipár a v kategórii Idea – počin roka architekt Gabriel Drobniak. Tohtoroční laureáti budú prezradení až na bále.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: To najlepšie z pätnástich ročníkov Plesu v opere

Podujatie slávnostne otvorí primátor Ivo Nesrovnal pred začiatkom spoločenského programu. Hostia sa budú zabávať na troch scénach: v hlavnej a divadelnej sále i v chillout zóne, kde vystúpia domáci a zahraniční hudobní interpreti ako Big Band Gustáva Broma pod vedením Vlada Valoviča, skupiny Starmania, Silent Trio a mnohí ďalší.

Tradičné Polnočné noviny prezradia zaujímavosti o prípravách bálu a prinesú čerstvé fotografie zabávajúcich sa hostí.

„Čerešničkou bálovej noci bude opäť Polnočné prekvapenie, ktoré po odbití dvanástej hodiny hosťom v hlavnej sále na záver odhalí výnimočného hosťa. K Bratislavskému bálu 2016 patrí takisto osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák,“ dodala Martinčeková.

Prečítajte si aj: Štylistka Zuzana Kanisová o plesovej sezóne: Dáma na plese by mala byť v prvom rade elegantná

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM