Rôzne

Bratislavskí seniori sa aj tento rok môžu vzdelávať na Letnej univerzite

Bratislavskí dôchodcovia sa budú môcť aj tento rok bezplatne vzdelávať a spoznať množstvo zaujímavých vecí. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal a rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Karol Mičieta dnes uzavreli zmluvu o spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí seniori sa aj tento rok môžu vzdelávať na Letnej univerzite
Zdroj: TASR

Týka sa 5. ročníka Letnej univerzity seniorov, ktorá bude prebiehať v bratislavskom Primaciálnom paláci v prvej polovici augusta.

„Práve v oblasti vyššieho veku je jednou z najdôležitejších vecí aktivita, a to spoločenská, intelektuálna aj kultúrna. Toto je jeden z nástrojov ako takúto aktivitu, ako aj pocit plnohodnotného začlenenia do spoločnosti privodiť,“ povedal Nesrovnal. Mesto Bratislava toto podujatie podporí finančne i priestorovo.

Pre seniorov sú pripravené štyri prednášky, ktoré sa budú týkať aktuálnych problémov hlavného mesta, keltskej Bratislavy i Bratislavského hradu a významu osobnosti Ľudovíta Štúra. Dôchodcovia sa taktiež môžu dozvedieť zaujímavosti o Primaciálnom paláci.

„Podujatie podporím aj osobne, keďže jednu z tém o aktuálnych problémoch hlavného mesta im osobne odprednášam,“ skonštatoval Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Nechcem byť už len údržbár a hasiť staré i novovznikajúce problémy, hovorí primátor Nesrovnal

Rektor UK vyjadril vďačnosť, že samospráva podporuje takéto aktivity celoživotného vzdelávania. „Pokračujeme vo vzdelávaní nielen občanov v školskom veku, ale aj občanov, ktorí majú stále záujem zúčastňovať a podieľať sa na aktívnej spolupráci a živote,“ uviedol Mičieta. UK zabezpečuje organizačne logistiku celého procesu podujatia. Minulé roky bola podľa rektora UK účasť veľká, záujem presahoval až možnosti.

„Dúfajme, že aj tento rok to bude natoľko kvalitné a bude to príspevkom pre ľudí, ktorí majú voľný čas a môžu sa zúčastňovať takýchto prednášok,“ dodal.

Tohtoročná Letná univerzita seniorov sa bude konať bezplatne od 4. do 13. augusta v Primaciálnom paláci hlavného mesta. Bratislavskí seniori sa môžu na ňu prihlásiť v mesiaci júl, a to v priestoroch magistrátu. Organizátori podujatia majú pripravených pre záujemcov približne 150 miest.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM