Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislavskému letisku sa v roku 2015 darí. Počet cestujúcich vzrástol až o 32 percent

Letisko Milana Rastislava Štefánika zažíva skvelé obdobie v novom roku. Za prvé tri mesiace vybavilo spolu v pravidelnej aj nepravidelnej doprave 215 419 cestujúcich, čo znamená nárast o 32 percent v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskému letisku sa v roku 2015 darí. Počet cestujúcich vzrástol až o 32 percent
Zdroj: TASR

Za prvé tri mesiace platil na bratislavskom letisku zimný letový poriadok, ktorý trval až do 28. marca. No aj napriek tomu dokázalo počas januára, februára, marca ponúknuť cestujúcim pravidelné lety do atraktívnych destinácií ako Londýn, Dubaj, Miláno alebo Rím.

„Je to najlepší prvý kvartál od doby, keď svoju činnosť ukončila spoločnosť SkyEurope,” poznamenal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

„Už teraz môžeme povedať, že sa napĺňajú naše predpoklady o náraste počtu prepravených cestujúcich v roku 2015. V januári 2015 vzrástol počet prepravených pasažierov o 26 percent v porovnaní s januárom 2014 a vo februári a v marci 2015 vzrástol počet pasažierov o 36 percent v porovnaní s februárom a marcom 2014,“ doplnil Trhlík.

Ryanair „kraľuje“

V pravidelnej doprave vzrástol počet cestujúcich za prvý kvartál o 25 percent v porovnaní s minulým rokom. Najväčšiu zásluhu má na tomto vzostupe najmä prepravca Ryanair, ktorý zaznamenal nárast pasažierov o takmer 40 percent. Aj letecká spoločnosť České aerolínie sa pohybuje v zelených číslach, keď jej počet prepravených pasažierov stúpol o percent v porovnaní s rokom 2014.

Medzi tri najobľúbenejšie destinácie podľa počtu prepravených pasažierov za prvé 3 mesiace roka 2015 patrili Londýn-Stansted, Dublin a Miláno-Bergamo.

„Rovnako nám vzrástol aj počet pohybov lietadiel na bratislavskom letisku. V prvom štvrťroku 2015 vykonali prepravcovia spolu 4 212 pohybov lietadiel, čo predstavuje nárast o deväť percent oproti minulému roku,“ uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Prečítajte si tiež: Z Bratislavy sa bude počas leta lietať do viac ako 60 destinácií

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM