Rôzne

Bratislavské vianočné trhy zaradil prestížny britský denník medzi TOP trhy v Európe

Rozprávkovo krásne vianočné trhy na Hlavnom námestí ocenil prestížny britský denník. V hlavnom meste Slovenka im veľmi chutilo.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské vianočné trhy zaradil prestížny britský denník medzi TOP trhy v Európe
19
Galéria
Zdroj: TASR

Zemiakové placky, klobásky, vínko, hriatô aj slovenské ľudové umenie. To je len malá ochutnávka z toho, čo očarilo žurnalistku z britského denníka The Guardian na vianočných trhoch na Hlavnom námestí v Bratislave.

Čaro a kvalita trhov

Hlavné námestie v poslednom mesiaci v roku žiari tisíckami svetielok. Nad stánkami plnými dobrôt aj ručne vyrábaných darčekov od šikovných a talentovaných ľudí sa hrdo týči najkrajší živý vianočný stromček v meste a na pódiu sa hneď vedľa neho odohráva takmer každý deň zábavný kultúrny program.

Čaro a kvalitu bratislavských trhov ocenil aj britský denník The Guardian, ktorý zostavil rebríček desiatich najlepších trhov. Bratislava v rebríčku obsadila pekné piate miesto. „V decembri sa rozprávkové námestie slovenského hlavného mesta stáva skutočnou zimnou rozprávkovou krajinou. Malé stánky ponúkajú ručne vyrábané drevené hračky, krásne vyšívané vesty a obrusy, kvalitné slovenské biele vína, včelí vosk, ručne fúkané sklenené ozdoby, ručne maľovaná keramika a ľudové slovenské umenie,“ napísal britský denník.

Britský denník nezabudol osobitne vychváliť ani naše jedlo a pitie. Bodovali najmä zemiakové placky, kačacinka, voňavé klobásky, sladké šišky a vianočné pečivo, aj slovenská medovina, punč či hriatô, nápoja z medu, husacieho tuku a alkoholu.

Nezabudnite, vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave budú trvať do 22. decembra.

Zoznam TOP vianočných trhov podľa The Guardian:

  1. Modena, Taliansko
  2. Catania, Sicília
  3. Palma, Malorka
  4. Brašov, Rumunsko
  5. Bratislava, Slovensko
  6. Sofia, Bulharsko
  7. Funchal, Madeira
  8. Münster, Nemecko
  9. Franconia, Nemecko
  10. Valletta, Malta
Vianočné trhy 2017
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM