Nina Táborská Rôzne

Bratislavské stránky pod paľbou hackerov? Nespokojní obyvatelia si vytvárajú falošné účty na sociálnej sieti

Na známej sociálnej sieti Facebook minulý týždeň napadli hackeri profil Magistrátu hlavného mesta, dnes je to komunita Šafko, ktoré je predmetom hádok medzi obyvateľmi okolitých domov a majiteľmi kontajnerov. Zdá sa, že ak sa dnes niekomu niečo nepozdáva, vytvorí si falošný profil a "útočí" takto.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské stránky pod paľbou hackerov? Nespokojní obyvatelia si vytvárajú falošné účty na sociálnej sieti
Zdroj: TASR

Len pred týždňom nás primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal informoval o tom, že profil Magistrátu hlavného mesta sa stal obeťou hackerov. Dnes už je tu ďalší prípad. Tentokrát ale hackerstvo nestačilo a neznámy človek si vytvoril aj falošný účet, na ktorom informuje ľudí o údajnom „zákulisí“ projektu Šafko.

Skupín na Facebooku, ktoré zosmiešňujú prípadne komentujú niektoré z udalostí a projektov v hlavnom meste, je veľa. Hneď niekoľko je venovaných bratislavským cestárom.

Tentokrát sa ale jedná o spor, ktorý už mesiace rozdeľuje ľudí na dva bojové tábory. Pre niekoho sú kontajnery tŕňom v oku, pre iných začiatok „novej Bratislavy“. Už mesiace sa vedú búrlivé diskusie, už mesiace sú v očakávaní ako okolití obyvatelia, ktorí sú proti, tak aj majitelia prevádzok, ktorí bojujú za jeho záchranu. Tí majú v súčasnosti od Starého Mesta na Šafku zákaz predávať.

„Niekto nám hackol účet a píše nepravdivé odpovede ľuďom, čo majú reálny záujem dozvedieť sa viac. Je nám ľúto, že sa nájdu takíto ľudia, ktorí, ak nesúhlasia s projektom, nemajú ani toľko chochmesu, aby sa vyjadrovali pod vlastným menom, ale robili takéto smutné veci,“ informuje Šafko na svojom profile.

Sitáciu okolo Šafka sledujeme už do začiatku. Takýto je jej doterajší vývoj:

  • Bývalá starostka Starého Mesta Tatiana Rosová počas svojho úradovania v nevyužívanom priestore po bývalom reštauračnom zariadení Kazačok povolila pristavenie kontajnerov.
  • Projekt sa ale od svojho začiatku stretol s odporom ľudí, ktorí bývajú v okolí Šafárikovho námestia.
  • Ľudia sa sťažujú na hluk a neporiadok, čo druhá strana nepripúšťa.
  • Pred komunálnymi voľbami nový starosta Radoslav Števčík zánik kontajnerov sľuboval svojim voličom.
  • Od jeho nástupu do úradu bojujú majitelia prevádzok v kontajneroch o povolenie predávať a obyvatelia z okolia naopak, aby kontajnerové mestečko úplne zmizlo.
  • Aktuálne dostali majitelia kontajnerov zákaz predávať a na námestí funguje len Cyklo Kuchyňa.
  • Hoci mali začať postupne miznúť už minulý mesiac, ich osud je teraz ešte stále otázny. Obe strany bojujú petíciami.
  • Spory sa vyostrujú deň čo deň, dôkazom je napríklad aj falošný profil na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež: Komentár: Pán starosta Števčík, čo takto začať s herňami a nie so Šafkom?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM