Rôzne

Školy z Bratislavského kraja môžu vyhrať tisíce eur. Stačí, keď budú 20 minút športovať

Európsky týždeň športu predstavuje prvý ročník iniciatívy Európskej komisie s cieľom podporovať pohyb a šport na všetkých úrovniach obyvateľstva, ktorý po prvýkrát prebieha v termíne od 7. do 13. septembra 2015 v celej Európe. Zatiaľ sa zapojilo vyše 70 škôl.

Ilustračný obrázok k článku Školy z Bratislavského kraja môžu vyhrať tisíce eur. Stačí, keď budú 20 minút športovať
Zdroj: TASR

Školy zapojené do projektu Európsky týždeň na školách bratislavského kraja majú za úlohu v rámci súťaže vymyslieť a zrealizovať vlastnú pohybovú aktivitu, trvajúcu minimálne 20 minút, do ktorej sa zapojí maximum žiakov, ich príbuzných (rodičov, súrodencov), ale aj pedagógov a zamestnancov školy.

„Podľa priebežných informácii sa do dnešného dňa zapojilo 27 stredných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. Samozrejme, prihlasovať sa môžu až do desiateho tohto mesiaca. Ich úlohou je prejaviť akúkoľvek športovú aktivitu, ktorou chcú podporiť Európsky týždeň športu. Samozrejme, je to podnet na to, aby sa zvýšil záujem žiakov o šport ako taký,“ vyjadril sa Roman Csabay, riaditeľ Odboru školstva, mládeže a športu BSK.

Najúspešnejšie 3 základné a 3 stredné školy budú odmenené poukážkami na nákup športových pomôcok v hodnote 3000,–; 2000,– a 1000,– Eur.

Školy sa do súťaže môžu prihlásiť najneskôr do 10.9.2015 TU

Výsledky súťaže budú zverejnené na stránke BSK a na webstránke www.sportujucemesto.sk a zároveň budú zástupcovia víťazných škôl pozvaní na slávnostné vyhlásenie výsledkov do Sadu Janka Kráľa na podujatie Bratislava – Športujúce mesto, ktoré sa uskutoční v nedeľu 13.9.2015.

„Európania málo pravidelne športujú. Keď sme robili prieskum, kde sme zisťovali zdravotný stav stredoškolskej mládeže, v roku 2011–2012 nám vyšli alarmujúce závery, okrem iného, že tretina stredoškolákov pravidelne fajčí, majú málo aktívneho a pravidelného pohybu a majú zlý krvný tlak. To sme zistili na vzorke 5 000 študentov,“ uzavrel Peter Húska z BSK.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM