Samospráva

Bratislavské rozkopávky: Ktorej ulici sa treba najnovšie vyhnúť?

Štefanovičova ulica smeruje ku Hlavnej stanici, patrí tak k veľmi frekventovanému úseku. Po oprave volala už roky, s príchodom predsedníctva sa konečne dočkala.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské rozkopávky: Ktorej ulici sa treba najnovšie vyhnúť?
Zdroj: TASR

Pred niekoľkými týždňami sa mesto pustilo do generálnej opravy bratislavských ciest. Každý týždeň pribúdajú nové a nové miesta, na ktorých vodičov čakajú dopravné obmedzenia. „Takéto rozsiahle opravy si vyžadujú viaceré obmedzenia, ale musíme si uvedomiť, že cesty sa inak opraviť nedajú,“ hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Oddnes začína magistrát s opravou vyťaženej Štefanovičovej ulice. Práce budú rozdelené do dvoch etáp a vodiči by tak v tejto lokalite mali rátať s obmedzeniami v podobne čiastočných aj úplných uzáver. „Upozorňujeme vodičov a cestujúcu verejnosť na čiastočnú a úplnú uzávierku Štefanovičovej ulice v dvoch etapách z dôvodu opravy povrchu komunikácie,“ informuje magistrát.

Etapy opravy Štefanovičovej:

I. etapa: Čiastočná uzávierka Štefanovičovej ulice od Čajkovského po Kýčerského ulicu v termíne od 23.5.2016 do 12.6.2016,

II. etapa: Úplná uzávierka Štefanovičovej ulice od Šancovej ulice po Čajkovského ulicu v termíne od 27.5.2016 do 29.5.2016.

„Úplná uzávierka sa bude robiť cez víkend, aby sme sa tak vyhli obmedzeniam v pracovných dňoch. Rátajte však, prosíme, s časovou rezervou v týchto úsekoch,“ vysvetľuje mesto.

Okrem Štefanovičovej čaká vodičov na bratislavských cestách aj niekoľko ďalších obmedzení. Aktuálne prebieha oprava Vajnorskej ulice, ktorá je rozdelená do piatich etáp. Ulica bude kompletne opravená koncom mesiaca.

Oddnes vás čaká v súvislosti s rekonštrukciou Vajnorskej čiastočná uzávierka v smere do mesta, konkrétne pravý jazdný pruh od Matičnej po Bajkalskú ulicu. Uzávierka je platná od 09:00 hodiny do 29. mája 24:00

„Cestári pracujú, opravy ciest pokračujú, postupne dávame naše cesty do poriadku. Ešte nás čaká niekoľko väčších úsekov. Aj vďaka týmto opravám budú konečne naše cesty vyzerať ako cesty a nie ako tankodróm!“ informuje primátor.

Z dohromady 37 kilometrového záväzku už mesto opravilo komunikácie na Palisádach, Dunajskej ulici, Staromestskej, Bajkalskej, Trnavskej, Drotárskej ceste, Rožňavskej-Galvaniho a ďalšie.

Čítajte tiež: Veľké zmeny v Bratislave? Prvýkrát po 43 rokoch prejde Most SNP rozsiahlymi opravami

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM