Kultúra

Bratislavské Primaciálne námestie cez víkend ožije Radničkiným trhom

Pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala sa tu koná už 16. ročník Radničkiných trhov, ktoré organizuje občianske združenie Inklúzia.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské Primaciálne námestie cez víkend ožije Radničkiným trhom
Zdroj: Dnes24.sk

Primaciálne námestie v Bratislave patrí opäť ľuďom so zdravotným postihnutím. Pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala sa tu koná už 16. ročník Radničkiných trhov, ktoré organizuje občianske združenie Inklúzia.

Radničkine trhy sú vyhľadávanou predajno–prezentačnou akciou chránených dielní a domovov sociálnych služieb na Slovensku a v Česku.

Jej cieľom je podporiť samotných zamestnancov so zdravotným znevýhodnením v ich úsilí pracovať, ako aj zviditeľniť zamestnávateľov, ktorí ich zamestnávajú, a zároveň osloviť firmy a spoločnosti, aby využili možnosť zákona zamestnať príslušný počet zdravotne postihnutých občanov či zadať zákazku chráneným dielňam.

Nemajú to ľahké

Aj keď chránené dielne dosiahnu požadovanú kvalitu a kvantitu, potrebujú na to oveľa viac pracovného času, často musia rátať s väčšou práceneschopnosťou a prispôsobovaním výroby aktuálnemu stavu zdravotne postihnutých zamestnancov, čo zároveň zvyšuje cenu výrobku alebo služby.

Pre návštevníkov je aj tento rok pripravený hudobno–kultúrny program, ktorým bude sprevádzať moderátor Michal Sabo. Slávnostné vyhlásenie víťazov prehliadky Radničkiných trhov bude v sobotu o 18:00 hod. v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

Čítajte aj: Víkend ako nikdy predtým: Zabehnite si v lodičkách alebo s pivom, hodujte a bavte sa!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM