Maros Palesch Iné športy

Bratislavské ,,policajtky“ budú bojovať za riekou Moravou

V stredu 1.septembra sa začína 9.ročník spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL), predohrávkou medzi slovenskými majsterkami z Michaloviec a nováčikom z Bánoviec nad Bebravou.

Bratislavské hádzanárky z družstva ŠKP sa v úvodnom dueli stretnú s Olomoucom, už prvý septembrový víkend na domácej palubovke. V novom ročníku sa počet účastníkov rozrástol o dva české tímy na štrnásť. Predstavia sa hádzanárky Ústeckého kraja, z Mostu a Ostravský Sokol Poruba Najslabší slovenský účastník po základnej časti sa so súťažou rozlúči, v Čechách bude ešte boj o udržanie pokračovať v skupine o 5.-8. miesto. Semifinálové i finálové série v oboch krajinách sa budú hrať na tri víťazné stretnutia a po ročnej pauze sa bude na oboch brehoch rieky Moravy bojovať aj o bronz – na Slovensku rovnako ako o titul, v Čechách len dvojzápasom doma-vonku.

Program 1. kola WHIL (4.-5. septembra): ŠKP Bratislava – Olomouc, Slávia Partizánske – Jindřichův Hradec, HC Zlín – Sokol Poruba, Štart Trenčín – Slavia Praha, Sokol Písek – Slovan Duslo Šaľa, Most – Veselí na Morave. Predohrávka, streda 1. 9. 2010 o 17.30 hod.: Iuventa Michalovce – Bánovce nad Bebravou.

MartinZvolenský

zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM