Aktualizované Alexandra Húsková Rôzne

Bratislavské podniky ponúkli učiteľom pomocnú ruku

Káva, koláč, čaj či pohár vína. Toto môžu získať štrajkujúci učitelia zdarma. Bratislavské podniky im aj takýmto spôsobom prejavujú svoje sympatie.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské podniky ponúkli učiteľom pomocnú ruku
Zdroj: Dnes24.sk

V centre mesta pribúdajú podniky, ktoré ponúkajú učiteľom miesto na stretnutie a diskusiu, ale aj kávu zdarma. Kaviareň Foxford kníhkupectva Martinus ponúkla celé poschodie na organizáciu diskusie učiteľov, rovnako tak Artfórum, kde sa konala verejná diskusia s učiteľmi a rodičmi.

Komunitná organizácia Kontakt a klub Satori stage ponúkli svoje priestory pre väčšie skupiny učiteľov aj s deťmi.

„Ja som to po pol roku zabalil“, je sloganom kaviarne Scherz, ktorá uvádza, že učitelia tam odstanú jedlo, kávu a čaj. S dovetkom: „zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte.“

Prečítajte si aj: Štrajkujúci učitelia nebudú sedieť doma. V Bratislave budú napríklad čistiť verejné priestory

Známa pojazdná kaviareň Pán Králiček na svojom profile uvádza, že síce rozumie hlavne káve, ale dobrú vec vždy rád podporí. Preto počas doby trvania štrajku dostane každý učiteľ espresso zadarmo.

Reštaurácia Aušpic im zase ponúka dve deci vína. „Radi by sme vás však podporili tak, ako to vieme. Príďte si k nám do reštaurácie oddýchnuť. Pre nás ste toho spravili už dosť,“ uvádzajú na svojom profile na sociálnej sieti.

Podnik Bystro v centre ponúka pre učiteľov 50-percentnú zľavu na kávu alebo čaj. Rovnako tak aj Bratiliano bistro, ktoré ako bonus poskytuje aj 50-percentnú zľavu na zákusky a koláče. Reštaurácia Regal burger zase ponúka kávu zdarma.

Učitelia si zaslúžia postaviť sa na nohy

„Učitelia si zaslúžia postaviť na nohy,“ je slogan kaviarne Randevú cafe – bar. Počas trvania štrajku posilnia učiteľov kávou alebo čajom na účet kaviarne.

V Petržalskej kaviarni Umami je tiež pripravený čaj alebo káva s domácim cookies zdarma. „My v Umami sme vďační všetkým učiteľom za to, čo nás naučili ako žiakov a teraz je čas, kedy môžeme aj my našou malou troškou podporiť ich snahu za to na čo majú právo a plný nárok,“ uvádzajú na sociálnej sieti. V prevádzke Umami na Grosslingovej ulici dostane každý pedagóg veľkú polievku len za jedno euro.

Reštaurácia Ebrietas food&drink ponúka rovnako kávu zdarma.

Internetový portál bratilicious.com vyzval reštaurácie a podniky na zapojenie prostredníctvom svojej stránky i sociálnej siete.

Štrajk nie je len o platoch učiteľov

Slovenskí učitelia vstúpili v pondelok 25. januára do ostrého a časovo neobmedzeného štrajku. Žiadajú, aby do školstva smerovalo viac peňazí a zvýšili sa platy zamestnancov škôl. Vláda zatiaľ nezmenila svoje rozhodnutie, že do volieb, ktoré sa uskutočnia v prvý marcový víkend, už nebude otázku financií pre školstvo otvárať.

Aktuálne je podľa Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) zapojených do štrajku 825 škôl a približne jedenásťtisíc učiteľov z celého Slovenska.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Štrajk učiteľov sa začal. Spolu vydržíme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM