Aktualizované Rôzne

Bratislavské pasce: Podchod na Trnavskom mýte „láka“ do podzemia

Viacerí ste si všimli nebezpečnú dieru pri eskalátore na Trnavskom mýte. Rozpadáva sa nám Bratislava pod nohami?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské pasce: Podchod na Trnavskom mýte „láka“ do podzemia
Zdroj: Dnes24.sk

Jeden z najfrekvento­vanejších dopravných uzlov Bratislavy – Trnavské mýto, je stále v dezolátnom stave. K dobru mu nepridáva ani najnovšia havária, ktorá medzi Bratislavčanmi vyvolala znepokojenie.

Pri vstupe do podchodu od Istropolisu sa doslova prepadla plošina pred eskalátorom. Zatiaľ sa ale, dúfajme, nie je čoho obávať, prepadnutá plošina je dočasne prekrytá drevenou doskou a vstup na ňu je zatarasený kovovými blokádami.

V podchode nič nové

Do 30. júna tohto roku mal byť podchod nielen vyčistený, prebehnúť mali aj drobné opravy stropov, svietidiel aj prístreškov, rovnako mali byť uvedené do prevádzky eskalátory.

Bratislavčania sa ale na eskalátory, ktoré sú zvyčajne v podvečerných hodinách vypnuté, sťažujú. V čase našej návštevy fungovali štyri zo šiestich eskalátorov.

Osvetlenie v podchode je stále v nie najlepšom stave, grafity a reklamy stále špatia steny a z priestorov sa stále šíri zápach, ktorý jednoznačne signalizuje, že niektorým jedincom stále slúži podchod ako verejná toaleta.

Bezbariérové vstupy

Veľkým nedostatkom podchodu na Trnavskom mýte je aj chýbajúci bezbariérový vstup. Ak nie ste mamička s kočíkom alebo vozičkár, neriešite. Keď chce ale podchod použiť mamička s kočíkom, poriadne sa pri tom zapotí. Taký vozičkár nemá šancu.

Eskalátory boli vypnuté kvôli nevyhovujúcemu technickému stavu, a tak ich dalo mesto opraviť. „Prvé sme pustili do prevádzky ešte koncom júna (k električkám č. 2, 8, 9), na ostatné ešte zabezpečujeme verejné obstarávanie na náhradné diely, a teda opravu aj ostatných, ktoré sú nefunkčné tak, aby sme ich mohli sfunkčniť,“ informuje hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová s tým, že všetky eskalátory by mali byť v prevádzke do konca leta.

Keď budú sfunkčnené všetky eskalátory, mesto plánuje ich prevádzkovú dobu zjednotiť s prevádzkovou dobou eskalátorov na hlavnej stanici, a teda v režime každý deň od 6.00 hod. do 20.00 hod. vrátane víkendov a sviatkov. Všetko však bude závisieť od dostupných finančných prostriedkov.

Čítajte aj: Zanedbané Trnavské mýto stále desí Bratislavčanov

Podchod na Trnavskom mýte
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM