Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Bratislavské nákupné centrá v predvianočnej atmosfére: Na čo lákajú chrámy konzumu tento rok?

Nákupné centrá pred Vianocami núdzu o zákazníkov rozhodne nemajú. Vianočnú výzdobu, ktorá rokmi intenzívnie, sme si v nich mohli všimnúť už pred dvoma týždňami. Stromčeky, tisícky svetielok, obrovské ozdoby, dielničky i trhy. Na čo všetko lákajú zákazníkov chrámy konzumu tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské nákupné centrá v predvianočnej atmosfére: Na čo lákajú chrámy konzumu tento rok?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné „tradície“

Najkrajšie sviatky roku už nezadržateľne klopú na dvere a nie je žiadnou novinkou, že príchodom Vianoc sa obchodné centrá napĺňajú ľuďmi a je tomu tak až do Štedrého dňa, kedy opozdilci dokupujú posledné darčeky. Stratené peňaženky, zabudnuté kabelky, preplnené hračkárstva, zhon a vianočné akcie sú už každoročnou neodmysliteľnou súčasťou preplnených nákupných centier. Spomenúť by sme tiež mali tradičných vianočných zlodejov, pred ktorými aj tento rok vystríha bratislavská polícia.

Vianočný arzenál

Už pred dvoma týždňami predstavili niektoré nákupné centrá tohtoročnú vianočnú výzdobu. Aupark ukázal pohyblivé vonkajšie osvetlenie a tradičný obrovský strom pri hlavnom vstupe, Eurovea predstavila bohaté vonkajšie osvetlenie na námestí a originálny stromček s prechodným domčekom a novými ozdobami, Centrál stavil na vianočné ozdoby v tvare srdca s logom nákupného centra a vizuálne sa veľmi vylepšilo Bory Mall.

Bory boli v prvý adventný víkend naozaj plné ľudí, ktorí sa vzhľadom na veľkosť nákupno-zábavného centra ľahko stratili. Bohatou vianočnou výzdobou tento rok predbehli všetky ostatné bratislavské centrá, fotografie nájdete vo fotogalérii.

Vianočný program

Ak patríte k tým, čo neradi nakupujú a obvzlášť v predvianočnom zhone, možno vás poteší, že si popri nákupoch môžete pozdvihnúť náladu na Vianočných trhoch v obchodných centrách. Navyše, veľa z nich ponúka ručne robené výrobky a tak môžete spojiť príjemné s užitočným a priniesť pod stromček zaujímavé darčeky.

Aupark tento rok ponúka „Vianoce ako zo škatuľky“. Od 1. do 23. decembra tu nájdete vianočné trhy s vianočnými ozdobami a doplnkami,budú sa predávať vianočné stromčeky, tí nešikovnejší si môžu nechať zabaliť darčeky a potešia sa i najmenší, ktorých čakajú rôzne aktivity spojené s Vianocami.

Central začal predvianočné obdobie v sobotu 29. novembra zábavným Vianočným pečením a na zaujímavý program sa možete tešiť každý adventný víkend, kedy sú pre deti i dospelých pripravené rôzne podujatia a bohatý vianočný program.

Eurovea pred týždňom otvorila Vianočné trhy na námestí, ktoré ako ostatné trhy v centre mesta potrvajú až do 23. decembra. Ich atmosféru dopĺňa varený punč, rôzne dobroty, ozdoby a zaujímavý tématický program, na ktorom sa spolupodieľa BKIS.

Bory Mall odštartoval Vianoce s bohatým kultúrnym programom. Predstaví sa niekoľko slovenských kapiel a spevákov, na najmenších čakajú rôzne aktivity.

Avion sa tiež nenechal zahanbiť a pripravil tradičné vianočné trhy. Predávajú sa medovina, vianočné oblátky, klobásy, darčeky, medovníky či ozdoby. Potrvajú do 23. decembra 2014, nájdete ich pri klzisku.

Polus City Center na 1. poschodí otvoril Madison Avenue, vianočnú promenádu na ktorej aj tento rok nájdete drevené, drôtené a keramické výrobky, sviečky, tkané koberce, výrobky zo šúpolia, ozdoby, rôzne dekorácie do domácnosti.

Shopping Palace na Zlatých pieskoch je pripravený program – Palace vianočných prekvapení. Vždy od 14.00 hodiny po 3 soboty, konkrétne: 6.12., 13.12. a 20.12. Deti sa môžu vďaka divadlu Zanzara tešiť na Mikulášsku zábavu s karaoke. Okrem toho na celé rodiny čakajú tvorivé dielne, kde si deti spolu s rodičmi môžu vyrobiť ozdoby na vianočný stromček, dekorácie na stoly, pripraviť svoje vianočné pohľadnice, vyzdobiť perníčky a budú sa písať aj listy Ježiškovi.

Retro shopping gallery uvíta vo svojich priestoroch všetkých, ktorí chcú pomôcť na akcii Ružinovská Vianočná kvapka krvi 6. decembra 2014. Rovnako ako aj ostatné nákupné centrá ponúka v adventnom čase rôznorodý vianočný tovar.

Vianočná výzdoba v nákupných centrách
13
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM