Rôzne Správy

Bratislavské NAJ: Viete, ktorá ulica v hlavnom meste je najdlhšia?

Bratislava je plná rôznych NAJ. Viete, komu patrí prvenstvo medzi najdlhšími ulicami? Poradíme vám. Meria viac ako 6,5 kilometra.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské NAJ: Viete, ktorá ulica v hlavnom meste je najdlhšia?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava je spleťou širokých štvorprúdových ulíc, hlavných ciest i úzkych starých uličiek a peších zón. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ktorá z nich je tá najdlhšia? Nemusíte sa trápiť, my vám to prezradíme.

Z Devína až do Karlovky

Najdlhšou ulicou v Bratislave je Devínska cesta, ktorá spája mestské časti Karlova Ves a Devín. Začína sa na mieste, kde sa spája Karloveská ulica s Botanickou a tiahne sa až po Slovanské nábrežie v Devíne. Jej celková dĺžka je 6,57 kilometra.

Devínska cesta je dôležitou tepnou západnej časti štvrtého bratislavského okresu. Z jednej strany ju lemuje Dunaj a jeho ramená a z druhej strany je vo väčšine úseku obkolesená Devínskou Kobylou. Popri časti cesty vedie aj oddelená cyklotrasa.

Problémy na Devínskej ceste

S najdlhšou bratislavskou ulicou sa spájajú aj nepríjemné situácie. V septembri 2014 sa do priestoru medzi ulicou Nad Sihoťou a Devínskou cestou zosunula zemina a blato, pričom dĺžka zosuvu bola 15 metrov. Tento rok v apríli sa zasa zo svahu nad Devínskou cestou zrútili veľké kusy skál.

Aj z tohto dôvodu chce mesto zrealizovať komplexnú rekonštrukciu Devínskej cesty. Generálny investor Bratislavy dokonca vyhlásil verejné obstarávanie na vypracovanie projektovej dokumentácie zamýšľanej opravy komunikácie, ale do súťaže sa nikto neprihlásil, a tak ju zrušili.

Zdroj: Google Maps
Devínska cesta
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM