Rôzne Správy

Bratislavské mosty budú čistejšie. Mesto odstraňuje grafity

Hlavné mesto pokračuje v boji s nelegálnymi grafitmi. Aktuálne odstraňuje "diela" vandalov z bratislavských mostov. Následne bude čistiť kino Mladosť i Pamätník SNP.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské mosty budú čistejšie. Mesto odstraňuje grafity
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Zima sa pomaly končí a s príchodom tepla môže mesto pokračovať v odstraňovaní nelegálnych grafitov, ktoré znehodnocujú verejné priestranstvá v Bratislave. Hlavné mesto pokračuje v boji s touto nelegálnou reklamou a aktuálne odstraňuje grafity z bratislavských mostov. Následne sa plánuje čistenie dôležitých pamiatok, budov či verejných priestranstiev. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Aktuálne boli odstránené grafity z Mosta Apollo a do konca tohto týždňa sa budú odstraňovať aj grafity z Mosta SNP. Oba mosty sú častým terčom sprejerov, ktorí tieto dôležité verejné priestranstvá opakovane znehodnocujú,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „V odstraňovaní grafitov však budeme pokračovať. Najbližšie máme v pláne ich odstránenie aj z kina Mladosť či Pamätníka SNP,“ dodal primátor.

Metódy čistenia

Nelegálne grafity odstraňujú pracovníci bratislavského magistrátu prostredníctvom zakúpeného prístroja na miestach, kde nie je použitý antigrafitový náter. Na miestach, kde bol tento náter aplikovaný, postačuje aj ručné čistenie pomocou špeciálnych prostriedkov na čistenie.

V minulom roku mesto takto vyčistilo napríklad Kaplnku sv. Jakuba pred Starou tržnicou, Novú radnicu, ale aj pamätník SNP či Námestie slobody, ktoré sa stalo v lete terčom vandalov. Vyčistené boli aj mosty – Starý most, Most Apollo, Most SNP, ako aj lávky ponad komunikáciu Einsteinova.

Tak ako mesto aj informovalo, Bratislavčania majú možnosť požiadať o finančný príspevok na odstránenie grafitov a aplikovanie antigrafity náteru na svoje budovy. Viac informácii k poskytnutiu finančného príspevku je možné nájsť na webovej stránke hlavného mesta.

Odstraňovanie grafitov na Moste Apollo
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM