Michaela Katonová Správy

Bratislavské letisko má nové letecké spojenie do Moskvy

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave má nové letecké spojenie. Ruská nízkonákladová spoločnosť Pobeda začala od 19.decembra prevádzkovať pravidelné lety z Bratislavy do Moskvy a spať. Lietadlá na tejto linke budú premávať sedemkrát do týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské letisko má nové letecké spojenie do Moskvy
Zdroj: TASR

„Som presvedčený, že práve táto letecká linka vytvorí predpoklady pre rozvoj obchodu, cestovného ruchu tak na Slovensku, ako aj v Rusku,“ uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko.

Spolu s veľvyslancom Ruskej federácie na Slovensku Alexejom Leonidovičom Fedotovom, generálnym riaditeľom bratislavského letiska Ivanom Trhlíkom a riaditeľom spoločnosti Pobeda Andrejom Kalmykovom sa zúčastnil na inauguračnom prílete na vybavovacej ploche letiska.

„Nová pravidelná linka nám prinesie denné spojenie s Moskvou, ale nielen to. Znamená to, že cestujúci nielen zo Slovenska budú môcť cestovať do Mosky a cez Moskvu aj do vzdialenejších destinácií v Ruskej federácii, ale aj na Ďaleký východ,“ doplnil Trhlík.

Na linke budú lietať stroje Boeing 737–800 Next Generation s kapacitou 189 cestujúcich. Letecká spoločnosť zároveň umožňuje cestujúcim pokračovať po prílete z Bratislavy autobusom do Viedne na jeden lístok, tzv. Fly&Bus.

Bratislava je prvou zahraničnou destináciou, kam začína Pobeda lietať, keďže doteraz prevádzkovali len vnútroštátne lety v rámci Ruskej federácie.

Zdroj foto: Pobeda

Prečítajte si tiež: Ryanair myslí na Vianoce, od zajtra pridá dvanásť letov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM