Kultúra

Bratislavské Divadlo Astorka Korzo'90 sa predstaví za veľkou mlákou

V sobotu odcestuje bratislavské Divadlo Astorka Korzo'90 do USA. Herecký súbor absolvuje na Floride viaceré besedy s krajanmi o divadle a umení. Vyvrcholením jeho prezentácie bude 7. februára krajanský večer, kde ich okrem rozhovorov rozosmeje ukážkou z inscenácie Na koho to slovo padne.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské Divadlo Astorka Korzo'90 sa predstaví za veľkou mlákou
Zdroj: TASR

Predstavenie je bláznivá komédia, ktorá v podaní mladých hercov Mariána Miezgu, Vladimíra Kobielskeho, Lukáša Latináka, Róberta Jakaba a Juraja Kemku pobaví publikum každého veku. Ide o groteskný príbeh piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera.

Každého z nich tento revolver láka, pretože mu dáva príležitosť vládnuť nad ostatnými. Sú to piati zvláštni a hlavne smiešni pánkovia a každý z nich má celkom odlišnú predstavu o moci.

Táto divadelná hra patrí k najobľúbenejším slovenským činoherným titulom. S inscenáciou sa súbor predstavil v Austrálii, USA, Kanade, Francúzsku, Bielorusku, Srbsku, Maďarsku a Česku. Zo zahraničia si Astorka priniesla ceny, diplomy, ďakovné listy a dokonca aj veľký gobelín.

„Astorka má nielen v Európe, ale aj v zámorí obrovský úspech. V USA hosťovali už niekoľkokrát, teraz sa tam na pozvanie opäť vracajú, aby odprezentovali kus slovenského umenia. Aj to svedčí o kvalite divadla,“ zdôvodnil Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je zriaďovateľom tohto divadla.

Pozrite si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM