Správy

Bratislavské cesty sú prejazdné. Cestári sú neustále v teréne

Už od včerajších neskorých hodín bol realizovaný celomestský likvidačný posyp, ktorý bol opakovaný aj dnes v skorých ranných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské cesty sú prejazdné. Cestári sú neustále v teréne
4
Galéria
Zdroj: TASR

Stav bratislavských ciest, ktoré sú v správe hlavného mesta, dispečing magistrátu neustále kontroluje. Cesty sú prejazdné. Aktuálne je v pohotovosti 54 sypačov a 86 ručných pracovníkov. Bratislava24.sk informovala Katarína Kohútiková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

Údržba ciest

Mesto neustále kontroluje zjazdnosť ciest a operatívne vysiela do terénu sypače. Prvý celomestský posyp bol vyhlásený ešte včera 11. januára o 23:10 hod., následne ráno o 3:30 hod. bol vyhlásený opakovaný celomestský posyp vrátane pluhovania. Údržba všetkých ciest, ktoré sú v správe hlavného mesta, trvá približne 4 až 5 hodín a cestári postupne prechádzajú všetky komunikácie hlavného mesta.

Pluhy s radlicami odhŕňajú všetok sneh približne od výšky cca 1 až 2 cm nad vozovkou, ostatné centimetre snehu sa roztopia pôsobením samotného posypu. V ranných hodinách boli cesty prejazdné, MHD premávala na všetkých linkách, avšak s meškaním, nakoľko bola znížená priepustnosť jednotlivých križovatiek kvôli zvýšenej opatrnosti vodičov.

MHD s meškaním

Dnes o 9:40 hod. opätovne vyrazili do terénu sypače kvôli pluhovaniu a rozširovaniu jazdných a odbočovacích pruhov v celom meste. Aktuálne MHD premáva na všetkých linkách iba s miernym zdržaním, do 10 minút. 86 ručných pracovníkov zároveň zabezpečuje údržbu na zastávkach MHD, lávkach, chodníkoch či priechodoch pre chodcov.

V prípade snahy upozorniť na problémy zjazdnosti ciest, prosíme občanov, aby neváhali a využili kontaktné údaje mestského dispečingu: tel.č. 02/59 356 761, 0902 985 887, 0903 985 906 alebo mailom na: dispecing@bratislava.sk.

Ilustračný obrázok

Zimná údržba v Starom Meste
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM