Rôzne

Bratislavská ZOO plánuje vybudovať nový výbeh pre medveďa Félixa

Aj vám je smutno pri pohľade na medveďa hnedého v jeho terajšom výbehu? Onedlho by sa to mohlo zmeniť. Náš Félix môže aj s vašou pomocou dostať nový domov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská ZOO plánuje vybudovať nový výbeh pre medveďa Félixa
4
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív

Zrejme nie ste sami, komu sa pri pohľade na medveďa hnedého v našej zoologickej záhrade tlačia slzy do očí. Keď sa pozriete na jeho výbeh, asi len nechápavo krútite hlavou.

Zastaraný výbeh

Medvedí výbeh bol totiž vybudovaný už v roku 1960 podľa vtedajších trendov a odvtedy sa veľmi nezmenil. Bol teda z betónu, čo malo zabezpečiť jeho jednoduchú údržbu. Rozmery mali zase zaručiť, aby bolo zviera pre návštevníkov vždy viditeľné. Súčasné trendy sú však už úplne iné

Bratislavská ZOO sa preto rozhodla, že po vytvorení nového výbehu pre vlky, ktorý otvárali v apríli tohto roka, sa konečne pustia aj do budovania nového, krajšieho a lepšieho domova pre medveďa Félixa.

V tieni stromov

Nový výbeh by mal spĺňať všetky súčasné normy a zvieratá by mali mať pocit, ako keby boli vo voľnej prírode. „Nový výbeh by mal zabezpečiť dostatočný životný priestor až pre tri medvede. Mal by mať rozlohu dvoch futbalových ihrísk a nachádzať sa v lesnej časti ZOO, kde bude dostatok stromov,“ informuje ZOO Bratislava na webovej stránke.

Predpokladané náklady na výstavbu nového výbehu sú podľa ZOO vyčíslené na sumu 500 000 eur. Takúto sumu však bratislavská ZOO nedokáže zabezpečiť len z vlastných zdrojov, a preto spustila kampaň „Nový domov v tieni stromov“, v rámci ktorej môže každý z nás finančne prispieť na nový domov pre medvede.

„Ak by ste mali záujem finančne podporiť výstavbu nového výbehu pre medvede hnedé, kontaktujte prosím naše oddelenie vzdelávania a marketingu prostredníctvom e-mailu alexandra.ritterova@zoobratislava.sk,“ vyzýva ZOO Bratislava.

Medveď hnedý v bratislavskej ZOO
4
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM