Kultúra

Bratislavská vodárenská spoločnosť otvorí prehliadku ostrova Sihoť

Do blížiacej sa akcie Noc múzeí a galérií sa zapojí aj Bratislavská vodárenská spoločnosť. Sprístupnená bude aj prehliadka ostrova Sihoť s odborným výkladom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská vodárenská spoločnosť otvorí prehliadku ostrova Sihoť
Zdroj: TASR

Počas nadchádzajúceho víkendu sa Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) zapojí do tradičného podujatia Noc múzeí a galérií. Pre návštevníkov je vo Vodárenskom múzeu BVS pripravená nová výstava, a taktiež prehliadky ostrova Sihoť.

Súčasťou 12. ročníka Noci múzeí a galérií bude atraktívny program a prehliadky pripravené Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou. Expozície ostanú v sobotu 21. mája otvorené pre návštevníkov do večerných hodín.

Vodárenské múzeum BVS bude pre verejnosť otvorené od 15. do 23. hodiny. Prehliadky ostrova Sihoť s odborným výkladom sa budú konať od 15. do 19. hodiny. Na Sihoti bude sprístupnená vyhradená časť vodárenského zdroja – prvá studňa, čerpacia stanica a tunel.

„Vodárenské múzeum sa pravidelne zúčastňuje na rôznych programoch pre verejnosť, a preto sme sa veľmi radi zapojili aj do Noci múzeí a galérií,“ popisuje generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Zsolt Lukáč.

Každý si tak bude môcť v sobotu bezplatne pozrieť novú výstavu o Ekologickej katastrofe na II. vodárenskom zdroji v Podunajských Biskupiciach, ktorú bude možné vidieť vo výstavných priestoroch múzea. Medzi 15. a 17. hodinou sa v múzeu zároveň uskutočnia prednášky na tému „riečna krajina“.

„Návštevníkov privítame v miestach, ktoré dýchajú históriou – múzeum je umiestnené v historických priestoroch pôvodnej čerpacej stanice v Karlovej Vsi,“ spresňuje Zsolt Lukáč. Budova bola postavená koncom 19. storočia a bola jedným z prvých zariadení bratislavskej vodárne.

Čítajte aj: Blíži sa deň múzeí. Návštevníkom odkryjú tajomstvá zo zákulisia

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM