Správy

Bratislavská vodárenská spoločnosť má nové vedenie

Bratislavská vodárenská spoločnosť na svojom mimoriadnom valnom zhromaždení zvolila nových členov do svojich orgánov. Zástupcov hlavného mesta SR Bratislavy ako majoritného akcionára - šesť v predstavenstve a sedem v dozornej rade - schválili poslanci Bratislavy už na septembrovom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská vodárenská spoločnosť má nové vedenie
Zdroj: TASR

Predstavenstvo BVS má v súčasnosti celkovo sedem členov. „Za predsedu bol zvolený Zsolt Lukáč, víťaz verejného výberového konania organizovaného mestom, za podpredsedu František Sobota, zástupca minoritných akcionárov. Členmi predstavenstva sa stali Radoslav Daniš, Rastislav Gajarský, Peter Hallon, Andrej Mede a Milan Trstenský,“ informoval hovorca BVS Alexander Buzinkay. Predstavenstvo po svojom kreovaní zvolilo za generálneho riaditeľa Zsolta Lukáča.

Dozorná rada BVS bude zasadať v 11-člennom zložení. "K trom pôvodným zástupcom zamestnancov – Alene Trančíkovej, predsedníčke dozornej rady, Dagmar Blahovej a Vladimírovi Antonínovi, ako aj staronovému zástupcovi minoritných akcionárov Stanislavovi Chovancovi, ktorý bol znova zvolený, pribudli šiesti poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva: Martin Borguľa, Marián Grexa, Radovan Jenčík, Juraj Káčer, Elena Pätoprstá a Jarmila Tvrdá. Siedmym zástupcom mesta sa stal Richard Dírer,“ informoval Buzinkay.

Mandát nových členov orgánov spoločnosti potrvá štyri roky. Na mimoriadnom valnom zhromaždení sa zúčastnili zástupcovia akcionárov, ktorí sú držitelia viac ako 73 percent akcií BVS.

Prečítajte si tiež: Hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová končí vo svojej funkcii

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM