Webnoviny - Rôzne

Bratislavská onkológia získa vybavenie za takmer 200-tisíc

Nadácia Kvapka nádeje venuje takmer 200-tisíc eur z verejnej zbierky Transplantačnej jednotke kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava.

(WEBNOVINY) – Čistý výnos zo zbierky približne 195-tisíc bude použitý na otvorenie nových ambulancií pre modernú vysokodávkovú fototerapiu.

Nadácia poskytne DFNsP dar vo forme nových a zrekonštruovaných ambulancií vybavených najmodernejšími prístrojmi vrátane na Slovensku jedinečného vysokodávkového celotelového UVA 1 žiariča.

“Sme radi, že sa opäť potvrdila pravdivosť môjho obľúbeného motta – aj malá kvapka na správnom mieste môže spôsobiť veľkú vlnu, pričom v našom prípade ide o Kvapku nádeje a vlnu pomoci. Napriek tomu, že sme vedeli, že Slováci sú štedrý národ s veľkým srdcom, neprestávajú nás ľudia prekvapovať ochotou pomáhať svojim blížnym,” povedala v súvislosti s odovzdaním daru pre nemocnicu zakladateľka Nadácie Kvapka nádeje Vendula Svobodová.

Nadácia má za cieľ trvale a kontinuálne podporovať liečebné a sociálne potreby chorých detí, a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením.

„Aktivity nadácie v roku 2012 sú zamerané na pomoc pri prístrojovom vybavení Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ale tiež na pomoc regionálnym detským hematologicko-onkologickým centrám v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave. Veríme, že aj tento rok naše snaženie podporí čo najviac ľudí s veľkým srdcom zaslaním prázdnej SMS na číslo 830 v sieti všetkých mobilných operátorov, ale tiež zaslaním ľubovoľnej finančnej čiastky v prospech účtu verejnej zbierky, za čo im vopred z celého srdca ďakujeme,“ dodal správca Nadácie Kvapka nádeje Štefan Bernát.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM