Správy

Bratislavou sa prehnala veterná spúšť: Popadané stromy, zničené autá aj kolabujúca doprava

Západným Slovenskom sa včera vo večerných hodinách prehnala veterná smršť. Tá skomplikovala dopravu v Bratislave a spôsobila aj materiálne škody.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavou sa prehnala veterná spúšť: Popadané stromy, zničené autá aj kolabujúca doprava
28
Galéria

Západ našej krajiny zasiahli vo štvrtok (10. 8.) vo večerných hodinách silné búrky. Tie spôsobili obrovské škody aj v Bratislave.

Silný vietor

Búrky sprevádzal silný vietor a lejak. Na bratislavskom letisku namerali rýchlosť vetra v nárazoch 100 kilometrov za hodinu. Na facebookovom profile o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Počasie spôsobilo, že viaceré časti Bratislavy zostali bez elektriky. „Búrka spôsobila materiálne škody. V meste vyvrátila niekoľko stromov a hlásené sú aj strhnuté strechy,“ informoval portál imeteo.sk.

Kolabujúca doprava

V okolí Bratislavy skolabovala pre búrku železničná doprava. Vlaky nejazdili ani smerom do Česka, ani smerom na Košice a ani smerom do Maďarska. Informoval portál aktuality.sk. Momentálne je už vlaková doprava obnovená.

Popadané stromy zničili viacero áut, na hlavnej stanici v Bratislave padli dokonca na trolejbusové vedenie a zničili aj drevený prístrešok. V Ružinove skončili zlomené konáre a stromy na električkovej trati. Po uliciach lietali smetiaky aj kvetináče z balkónov a okien.

V Rači strhlo podľa portálu tvnoviny.sk strechu z Domova sociálnych služieb. Zničená má byť aj Magio pláž na pravej strane Dunaja.

Veterná smršť spôsobila aj mimoriadnu kalamitnú situáciu na cintorínoch a v areáli krematória v správe organizácie Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy. Odstraňovanie škôd potrvá podľa riaditeľa organizácie minimálne týždeň.

Zasahovali desiatky hasičov

V Bratislavskom kraji zasahovalo pre popadané stromy po veternej smršti a búrke minimálne 40 hasičov s 15 kusmi techniky.

V teréne boli jednotky z Bratislavy, Malaciek i Pezinka. Hasiči odstraňovali popadané stromy a zabezpečovali strechy pred pádom. Hasiči z Bratislavy zasahovali v noci minimálne na 22 miestach.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM