Rôzne Správy

Bratislavčanov od rána trápi nepríjemný zápach. Plynári a hasiči zisťujú príčinu

Pracovníci SPP preverili všetky plynovody, plynové zariadenia a regulačné stanice v lokalitách, kde obyvatelia cítia zápach, a všetky sú v poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanov od rána trápi nepríjemný zápach. Plynári a hasiči zisťujú príčinu
Zdroj: TASR

Hasiči a pracovníci SPP – distribúcia momentálne zisťujú zdroj a príčiny zatiaľ neidentifikovaného zápachu v ovzduší. Ten sa začal šíriť dnes po 7:00 hod. z bratislavského Nového Mesta, cítia ho však aj obyvatelia ďalších mestských častí, napr. Ružinova.

Plyn neuniká

Zápach šíriaci sa ovzduším však nie je spôsobený únikom plynu, čo potvrdil hovorca SPP – distribúcia Milan Vanga. Podľa neho pracovníci spoločnosti preverili všetky plynovody, plynové zariadenia a regulačné stanice v lokalitách, kde obyvatelia cítia zápach, a všetky sú v poriadku, únik plynu nevykazujú. „Ani merania nepotvrdili, že by to mal byť zemný plyn. Ten sme vylúčili,“ hovorí Vanga.

Únik plynu nepotvrdilo TASR ani Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. „Je to síce cítiť ako po plyne a je to nepríjemný zápach, ale merania žiadny únik plynu nepotvrdili,“ hovorí operačný dôstojník. V tejto súvislosti sa skontaktovali aj so Slovenským hydrometeorolo­gickým ústavom (SHMÚ), podľa ktorého je momentálne nízka hladina ozónu, ale najmä zlé rozptylové podmienky a slabý vietor, takže to, čo sa vypúšťa do ovzdušia, tu momentálne ostáva.

Prvé telefonáty od občanov zaznamenali hasiči okolo 7:30 hod., a to najmä z okolia ulíc Pluhová, Riazanská a Vajnorská. Následne sa začali ozývať aj z Miletičovej ulice, Račianskeho a Trnavského mýta a ich okolia, z okolia Palisád až po Dunaj.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM