Aktualizované Kultúra

Bratislavčanov čaká víkend nabitý rôznymi podujatiami

V hlavnom meste sa najbližšie dni rozhodne nudiť nebudete! Ak neviete, kam sa vybrať, nechajte sa inšpirovať naším prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanov čaká víkend nabitý rôznymi podujatiami
Zdroj: TASR

Stredovek pri Dunaji 2016

Tretí ročník podujatia, ktoré sa bude konať už túto sobotu v Sade Janka Kráľa, prinesie zaujímavý stredoveký program pre malých aj veľkých návštevníkov, napínavé turnaje peších bojovníkov aj lukostrelcov, zaujímavé ukážky remesiel, pútavé prednášky a samozrejme aj veľkolepú stredovekú bitku.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / Sad Janka Kráľa / 10:00 / Vstup voľný

Dni Petržalky 2016

Už tento víkend dostihová dráha v Petržalke opäť ožije multižánrovým festivalom Dni Petržalky. Pripravený je bohatý program s tvorivými aktivitami, atrakciami, divadielkami a hudobno-tanečnými vystúpeniami pre deti aj seniorov.

Sobota -Nedeľa / Petržalka, dostihová dráha / od 10:00 / Vstup voľný

Devín patrí deťom 2016

V rámci Kultúrneho leta a hradných slávností vás túto sobotu čaká zaujímavý program aj na hrade Devín.Deti i dospelí si môžu na viacerých súťažných stanoviskách skúsiť strieľanie z luku, jazdu na železnom koni či roztínanie jabĺčka mečom, vyskúšajú si viazanie turbana a vypočuť si, ako súvisia dejiny Devína s tureckými vojnami.

Sobota / Hrad Devín – Národná kultúrna pamiatka / 10:00 / 4 eurá, 8 eur, 13 eur

Street Food Park vol.6

Oslava pouličného jedla už po šiestykrát na námestí pred Starou tržnicou. Ako vždy na vás bude čakať aj chutný fastfood a dobrá atmosféra. Tento raz aj s hudobným programom.

Piatok – Sobota / Pred Starou tržnicou / od 12:00 / Vstup voľný

Bratislava Culinary days – Jahodové dni

Je tu leto! Čo tak zapiť ho jahodovým mojitom či zajesť tradične chutným cisárskym trhancom alebo jahodovými guľkami?

Piatok – Sobota / Primaciálne námestie / Vstup voľný

Letná čitáreň v Medickej záhrade

Tento týždeň otvorila svoje brány obľúbená letná čitáreň Staromestskej knižnice v Medickej záhrade, ktorá už tradične trvá od júna do konca augusta. Otvorená bude denne od 10.00 do 18.00.

Viac sa dočítate TU

Sobota-Nedeľa / od 10:00 / Medická záhrada

Rendez 2016

Tento víkend sa môžete tešiť aj na 18. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel s medzinárodnou účasťou. Podujatie plné jázd mimoriadnych vlakov, ktorého súčasťou bude bohatý sprievodný program.

Sobota / Rendez, Múzejno-dokumentačné centrum / od 10:00 / Vstup voľný

Ružinov na Hlavnom námestí

Ružinov na Hlavnom námestí ukáže svojich talentovaných hudobníkov, tanečníkov ako aj zabaví návštevníkov množstvom sprievodných podujatí. Chýbať nebude ani detská zóna, oddychová zóna, rozdávanie ruží a koláčov napečených ružinovskými senior klubmi či živé sochy.

Sobota / Hlavné námestie / 14:00 / Vstup voľný

Čerešňový juniáles

Samospráva Dúbravky chce oživiť čerešňovú tradíciu, keďže v minulosti bola táto oblasť známa práve týmto výborným ovocím. Na slávnosti zberu čerešní sa môžete zabaviť s tradičnou čerešňovou štrúdľou a množstvom aktivít pre malých a veľkých.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 18:00 / Vstup voľný

Levanduľový festival na Obchodnej

Ďalší ročník Levanduľových trhov v Bratislave už tento týždeň! Okrem levanduľových produktov na vás čaká aj bezplatná tombola.

Viac sa dočítate TU.

Piatok až Nedeľa / Dvor na Obchodnej 66 / 10:00 / Vstup voľný

Nájdite sa v Horskom parku

V bratislavskom Horskom parku budú v sobotu opäť hľadať svoje nové domovy zvieratá z útulkov. Bude sa tu totiž konať známe podujatie na podporu nechcených zvierat Nájdite sa… so zvieratkom z útulku. Zúčastní sa na ňom desať združení a útulkov z celého Slovenska, ktoré budú prezentovať svoju činnosť, ale aj psov či mačky, ktoré prídu s nimi. Návštevníci môžu pomôcť s venčením alebo si zvieratá adoptovať priamo na mieste.

Čítajte viac TU.

Sobota / Horský park / 10:00 / Vstup voľný

Japonský letný festival

Veľvyslanectvo Japonska v SR pozýva na jednodňový festival japonskej kultúry v Bratislave. Festival návštevníkom predstaví výber unikátnych aspektov tradičnej japonskej kultúry a umenia, divadla, bojových umení či gastronómie.

Nedeľa / Stará radnica – 14:00, Hlavné námestie – 16:30 / Vstup voľný

Piknik a premietanie filmu v Mobilnej záhrade Karpatská

Druhý piknik v mobilnej záhrade na Karpatskej túto sezónu. Najskôr budete jesť všetko čo si prinesiete a rozprávať sa o záhradkárskych trikoch, a potom keď sa zotmie, môžete pozorovať nietopierov a pozrieť si film – The Life Aquatic With Steve Zissou.

Nedeľa / Záhrada Karpatská / Od 17:00 do 22:00 / Vstup voľný

Ružinovský Deň otcov

Ružinov v spolupráci s Ružinovským športovým klubom vás v nedeľu pozývajú na akciu Ružinovský Deň otcov do Areálu netradičných športov na Pivonkovej ulici. Otcovia s deťmi si tu môžu zasúťažiť v rôznych športových disciplínach (florbal, tenis, futbal, súťaže pre najmenších). Pre víťazov čakajú ceny a pre všetkých súťažiacich je zabezpečené občerstvenie.

Nedeľa / Areál netradičných športov / 09:00 / Vstup voľný

Nedeľná paráda: Dáždnikový pochod

V Bratislave sa už po piaty raz uskutoční Dáždnikový pochod na podporu utečencov. Od roku 2000 je 20. jún Svetovým dňom utečencov (World Refugee Day), ktorý nám pripomína, že napriek obrovskému úsiliu a pokroku, ktorý medzinárodné spoločenstvo dosiahlo od roku 1951, kedy bol prijatý Dohovor OSN o právnom postavení utečenca, ich problémy naďalej zostávajú často nevyriešené. Na Slovensku sa pri príležitosti Svetového dňa utečencov opäť uskutoční viacero podujatí.

Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / Stará tržnica / 13:00

Posledná vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Zároveň tiež ide o poslednú Vegánsku večeru pred prázdninami. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Viac o akcii sa dozviete TU.

Nedeľa / 18:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Nezabúdajte, že okrem tohoto programu stále prebiehajú tiež:

Nenechajte si ujsť jedinečnú multimediálnu šou na Dunaji

Kultúrne leto spestrí slávnostne osvetlený hrad aj sedemsto holandských umelcov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM