Nikola Richterová Rôzne

Bratislavčanom pomáhajú vďaka pobytom v prírode odbúravať stres

Jednou z možností, ako sa zbaviť každodenných starostí a stresu je pre obyvateľov hlavného mesta aj výlet do prírody. Akadémia Natura ponúka výjazdy, kde záujemcov zasvätí do používania prírodných bylín, výroby čajov, či detoxikácie, ktorá je pomocou pri dnešnom hektickom živote.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanom pomáhajú vďaka pobytom v prírode odbúravať stres
Zdroj: TASR

Akadémia Natura organizuje väčšinou víkendové výjazdy do prírody. Organizátor Slavomír Bachratý tvrdí, že už počas necelých troch dní je možné človeka zregenerovať. „Záujemcom o naše služby ponúkame najmä relax,integráciu s rodinou, zvládanie stresu, zásady správneho stravovania, či pohybu. Ľudia tak spájajú príjemný oddych s užitočnými vecami do života.“

Na prevenciu voči stresu je dobré, aby ľudia odovzdali svoje mobilné telefóny a víkend okrem toho zvládli aj bez internetového pripojenia. „Účastníci pobytu by mali brať tento víkend ako totálnu očistu od svojich bežných pracovných dní. Harmónia, ktorú ponúkame je najmä o poznávaní múdrostí a povier starých Slovanov – našich predkov. Ľudia v minulosti mali na spokojný život množstvo odporúčaní, ktoré využívame.“ dodal Slavomír Bachratý.

Dobové remeslá na odstránenie zlých myšlienok

Okrem duševného pokoja sa ľudia majú možnosť priučiť aj rôznym dobovým remeslám. Organizátor podujatí hovorí,že aj v tomto prípade ide o akési odvedenie pozornosti človeka od stresujúcej formy dnešného sveta: „Účastníci sa naučia vyrábať knihy, lexikóny, opasky, či iné veci z prírodných materiálov. Okrem toho sa majú možnosť priučiť k základom alebo aj k pokročilým prvkom zdravotného cvičenia Čchi Kung.“

Jednotlivé víkendové výjazdy sú vždy výnimočné aj podľa obdobia, v ktorom sa konajú. Ten najbližší čaká Akadémiu Natura už budúci víkend od 5. do 7. decembra. Účastníci sa však nemusia báť, že by počas zimy spali pod holým nebom alebo nemali jedlo. „Stravu majú ľudia samozrejme zabezpečenú. Ak ide o ubytovanie, najčastejšie sa prespáva v murovanej chate alebo v priľahlom rekreačnom stredisku. V tomto prípade tiež rozhoduje prostredie, či počasie.“ vysvetľuje Slavomír Bachratý.

Záujemcovia sa nemusia báť ani toho, že nemajú dostatočné skúsenosti. Na výjazdy sa hlásia rôzne skupiny. „Často ide o rodiny s deťmi, ale aj mládež, či dospelých. Je to veľmi rôznorodé, u nás je vítaný každý.“ dodal samotný organizátor Slavomír Bachratý, ktorý sa okrem výjazdov venuje aj výuke kung-fu, harmonizačnej meditácie, či správnemu stravovaniu a detoxikácii. Viac informácii o Akadémii Natura nájdete tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM