Michaela Katonová Správy

Bratislavčania si zavolali taxík a darovali sociálne slabším spoluobčanom 1422 kusov potravín

Spoločnosť Uber 7. januára zorganizovala v troch hlavných mestách Bratislava, Praha a Budapešť zbierku potravín medzi svojimi zákazníkmi. V Bratislave s nimi spolupracovala Potravinová banka Slovenska spolu s mestskou časťou Bratislava-Petržalka.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania si zavolali taxík a darovali sociálne slabším spoluobčanom 1422 kusov potravín
Zdroj: TASR

Počas jedného popoludnia vyzbierali viac ako pol tony potravín. Spoločnosť Uber vyčlenila na tento účel tri autá, ktoré boli darcom k dispozícii v čase od jednej do ôsmej hodiny večer. V tomto čase si mohol ktokoľvek zavolať taxík na odvoz darovaných potravín.

Tieto potom vodiči zvážali do skladu, ktorý poskytla Petržalka spolu so štyrmi dobrovoľníkmi, ktorí spolu so šoférmi tovar preberali a ukladali v priestoroch sociálnej výdajne. Každá posádka auta, ktorá sa skladala zo šoféra a dobrovoľníka, sa otočila niekoľkokrát, aby prevzala darované potraviny z rôznych častí Bratislavy.

Našli sa aj takí darcovia, ktorí išli s osádkou auta priamo do obchodu, kde štedro potraviny nakúpili a darovali.

Spolu Bratislavčania darovali sociálne slabším spoluobčanom presne 1422 kusov potravín ale aj hygienických potrieb, dokonca aj jednu rýchlovarnú kanvicu.

Po dohode organizátorov tejto charitatívnej spolupráce odovzdajú všetky vyzbierané potraviny a hygienické potreby pracovníci sociálneho oddelenia rodinám, seniorom aj jednotlivcom z Petržalky, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. “Všetkým obyvateľom Bratislavy, ktorí sa do akcie zapojili, veľmi pekne ďakujem,” povedal starosta Vladimír Bajan a dodal, že si vysoko cení príklady dobrej spolupráce a ďakuje organizátorom za uvedenie takéhoto príkladu do praxe.

Prečítajte si tiež: Máte doma po sviatkoch prebytok potravín? Zavolajte si taxík a pošlite ním potraviny ľuďom v núdzi

foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM