Alexandra Húsková Samospráva Samospráva

Bratislavčania si môžu oddýchnuť na 13-tich nových lavičkách

Magistrát hlavného mesta osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO na petržalskom nábreží 13 lavičiek v čierno-hnedom farebnom ladení: čierna konštrukcia v kombinácii s hnedým drevom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania si môžu oddýchnuť na 13-tich nových lavičkách
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Lavičky sú svojím tvarom odlievaných častí liatiny vhodné práve do historických centier, parkov a záhrad.

„Do mesta už zavítala jar, ktorá láka ľudí do ulíc a ku rieke, a tak sme sa rozhodli umiestniť lavičky aj na týchto miestach, odkiaľ je pekný výhľad na mesto a prispieť tak k väčšiemu komfortu domácich obyvateľov aj návštevníkov Bratislavy,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ambíciou mesta je pokračovať v skrášľovaní a skvalitňovaní verejných priestorov, ktorých nevyhnutnou súčasťou je kvalitný mestský mobiliár, kam patria aj lavičky.

Prečítajte si aj: Potemkiniáda? Na Hlavnej železničnej stanici pribudli cyklostojany, o ktorých vedia iba zasvätení

Lavičky viedenského typu

Lavičky viedenského typu v správe hlavného mesta boli zatiaľ osadené napríklad na Americkom námestí pri zastávke trolejbusov (4 ks), na Hodžovom námestí (38 ks), na Mestských hradbách (10 ks), na Nám. Eugena Suchoňa (14 ks), na Nám. Martina Benku (25 ks), pred Starou tržnicou (10 ks), na Nám. Ľ. Štúra (4 ks), na Hlavnom námestí (21 ks) a rovnako tak budú osadené aj na Primaciálnom námestí a nádvorí Primaciálneho námestia (27 ks), kam sa postupne budú opätovne inštalovať na letné obdobie.

Revitalizačné práce na rekonštrukcii mestských lavičiek, s ktorými sa začalo aj na ďalších miestach Bratislavy už minulý rok, okrem inštalácie nových kusov lavičiek zahŕňali opravu zlomených drevených častí lavičiek, doplnenie chýbajúcich konštrukcií či úplnú obnovu náterov na lavičkách.

Lavičky v správe hlavného mesta sú označené štítkom, aby sa predišlo chaosu pri poškodení alebo zničení lavičky. Totiž nie všetky lavičky, ktoré sa vyskytujú na území mesta, sú jeho majetkom. Niektoré lavičky sú v správe mestských častí, kým ďalšie lavičky osádzajú súkromné spoločnosti. Celkovo je v správe mesta 437 lavičiek.

Prečítajte si aj: Výrub stromov v Bratislave pokračuje, vytínať sa bude na Lafranconi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM