Rôzne

Bratislavčania sa môžu vyjadriť k plánom na rozvoj územia pozdĺž petržalskej električkovej radiály

Podujatie, ktoré sa uskutoční v priestoroch Archa na Uršulínskej ulici, bude spojené s prezentáciou analýzy a problémov súčasného stavu územia.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania sa môžu vyjadriť k plánom na rozvoj územia pozdĺž petržalskej električkovej radiály
Zdroj: Alexy&Alexy / ASB.sk

Bratislavčania sa môžu zapojiť do riešenia centrálnej rozvojovej osi Petržalka. V stredu 28. februára o 17:00 hod. sa v priestoroch Archa na Uršulínskej ulici v Bratislave bude konať verejné prerokovanie zadania urbanistickej štúdie. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer. Podujatie bude spojené s prezentáciou analýzy a problémov súčasného stavu územia.

Čo chýba Petržalčanom?

Urbanistická Štúdia – Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka sa zaoberá prehodnotením rozvoja územia pozdĺž petržalskej električkovej radiály v severojužnej osi okolo Chorvátskeho ramena, a s tým súvisiacim návrhom zmien a doplnkov územného plánu hlavného mesta v danej lokalite.

Projekt predĺženia električkovej trate na koniec Petržalky chce hlavné mesto totiž spojiť i s vytvorením nového urbanistického konceptu v centrálnom petržalskom koridore, ktorým bude električková trať prechádzať. Predstavou mesta, s ktorou sa obracia na obyvateľov Petržalky, je, aby v tomto priestore našli rezidenti to, čo im v súčasnosti chýba.

Vyplňte dotazník

Hlavné mesto vo februári sprístupnilo aj na webe participacia-petrzalka.bra­tislava.sk. dotazník, prostredníctvom ktorého chce zistiť, aké očakávania i nároky kladú na centrálnu petržalskú zónu samotní obyvatelia. Zadanie urbanistickej štúdie je zverejnené na webovej stránke bratislavskej samosprávy v časti Rozvoj mesta – Hlavná architektka a je tiež k nahliadnutiu na magistráte, v kancelárii prvého kontaktu.

Pripomienky k predloženému zadaniu urbanistickej štúdie, prípadne námety a podklady, ktorými je potrebné sa pri spracovaní urbanistickej štúdie zaoberať, môže verejnosť poslať do 19. marca na adresu magistrátu alebo mailom na architekt@bratislava.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM