Nina Táborská Rôzne Rôzne

Bratislavčania sa konečne dočkajú, nový Fresh Market otvára už o dva dni

Na svoje si prídu vyznávači zdravej stravy, milovníci koláčov, špecialít zo zahraničia, potešia sa aj vegetariáni, pivári, vinári, kávičkári dokonca aj rodiny s deťmi. V novej budove pribudne až 80 prevádzok na dvoch podlažiach. Nie všetky otvoria v prvý deň.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania sa konečne dočkajú, nový Fresh Market otvára už o dva dni
Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že sa Bratislavčania konečne dočkajú nového Fresh Marketu. Po niekoľkých presúvaniach termínov sa jeho brány otvoria už 24. februára o ôsmej hodine ráno.

„Fresh Market je unikátnym projektom pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravým životným štýlom.“ Nový market prinesie viac parkovacích miest a nové, väčšie, modernejšie priestory. Dokopy sa predstaví až 80 prevádzok na dvoch podlažiach.

Na svoje si prídu vyznávači zdravej stravy, milovníci koláčov a dezertov, špecialít zo zahraničia, vegetariáni aj „mäsožravci“, pivári, vinári, kávičkári dokonca aj rodiny s deťmi.

Na prízemí nájdete:

Pikantes maďarské potraviny, ovocie, zelenina, kyslé pochutiny, remeselné výrobky
Fertucha kvalitné domáce koláče
Med med, včelárske výrobky
Mydlinka čapovaná ekodrogéria a biokozmetika
Zelený obchod biopotraviny, zdravá výživa, čaje
Potraviny Orient exotické potraviny
Kvalitné potraviny od roku 2004 (Špeciality zo salaša) mliečne výrobky
Mäso – údeniny Achberger mäsiarstvo
Myfish čerstvé ryby a morské plody, výrobky z nich
Dobré syry holandské syry, špeciality
Paleo ako životný štýl obchodík bez pšenice, cukru
Pivný raj svetové pivá
Spusta kaviareň, pekáreň (predtým Cukráreň D&P) – chlieb, pečivo, zákusky, chlebíčky, bagety, káva
Bio meat bio mäso, potraviny
Chute zo Žitného ostrova mäso, údeniny
Babičkine buchty chlieb, pečivo, maďarské zákusky
Boni Fructi (Dobré jablká) zelenina, ovocie
Mak z Jarnej slovenský ručne zberaný mak, štrúdle

„Na prízemie sme sústredili predaj poctivých potravín vo viac ako 50-tich prevádzkach a trhových stoloch. K dispozícii bude aj detský kútik a niekoľko nepotravinových prevádzok,“ informuje Fresh Market.

Ďalšie prevádzky:

Village Farm – mäsové výrobky z mangalice, Bylinka – tradičná ruská medicína, kvas, Špajza – farmárske výrobky (med, vajcia, lokše, víno) a pekárenské výrobky, Macík – detská strava a výživa, kozmetika a drogéria, Vinotéka Víno Hruška, Villa Vino Rača, Cappuccetto Rosso – talianske potraviny, drogéria, Mamma Mia – talianske potraviny, Chuť Chorvátska, Vitamin Bomba – ovocné šťavy, med, medovina, sušené ovocie, Mercado Market, Valašské frgále, Gazdovské mäsové špeciality, Ovocie, zelenina, Bylinky, kvety, Syry zo salaša, cukráreň a iné.

Chýbať nebudú ani kaviarne, napríklad KafeHaus Barzzuz, Brew Bar Café, ale aj potraviny či pekárne. K prevádzkam sa pridá aj papiernictvo, hračky, kľúčová služba, kvetinárstvo či Trafika. Jedinou dvojpodlažnou prevádzkou bude Fresh Kebab (predtým City Kebab).

Nie všetky prevádzky otvárajú v prvý deň (detaily nájdete TU)

Na poschodí sa bude nachádzať viac ako 25 gastro prevádzok. Tešiť sa môžete napríklad na Halushka, Hummus and Couscous Bar, Frangipani Vitality Bar – raw , Regal Burger, Hot Dog “Vrožku”, Bemba – Raw Food & Vegan Bistro, Pán Chlebíček, Gurmán (predtým Crêpes) a veľa iných.

Fresh Market sľubuje „ako halušky tak aj sushi, indické jedlo, vietnamské jedlo, raw food, vegetariánske či makrobiotické jedlá, čerstvé šťavy, kávu, víno aj pivo“.

Billboardy hlásali otvorenie nového Fresh Marketu ešte na jeseň 2015, neskôr sa termín posunul na december. Napokon sa obyvatelia mesta dočakajú otvorenia až tento mesiac. Sídliť bude v úplne novej budove, ktorá sa nachádza hneď za pôvodným Fresh Marketom. Ten je od 1. júla 2015 zatvorený. Dôvodom bola výstavba nového klientskeho centra ESO (Efektívna, Spoľahlivá a Otvorená verejná správa), ktoré združuje viaceré úrady.

Viac sa dočítate tu: OBRAZOM: Moderné Klientske centrum štátnej správy uľahčí Bratislavčanom ži­vot

Nový Fresh Market
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM